Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αλιεύσεις εκ της Καινής ΔΙΑ-θήκης ! 3 (Σχόλια επί του ΠΙΝΑΚΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ των 4 Ευαγγελίων της Καινής ΔΙΑ-θήκης)

   Ό,σοι μελετήσετε την ανάρτησιν ταύτην, θα έπρεπεν, ίσως, να έχετε έμπροσθεν υμών, εκτυπωμένην, την προηγουμένην ανάρτησιν, μετά των περιεχομένων των 4 Ευαγγελίων ώστε να επιβεβαιώνετε, τα ό,σα γράφω.
   Α) ΕΜΒΟΛΙΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ : Πολλάκις, ώ Αναγνώστα, ανέγραψα εις αναρτήσεις του Ιστολογίου τούτου, ότι τα 4 Ευαγγέλια περιέχουν "τμήματα εμβόλιμα", ήτοι προστεθέντα εκ των υστέρων εις το αρχικόν κείμενον εκάστου Ευαγγελίου !  
   Τούτο αποτελεί το έν σκέλος της Αληθείας ! Το σκέλος τούτο απεδέχθη ακόμη και ο ΚΡΥΠΤΟ-εβραίος ... μεταλληνός ... 
   Τη Αληθεία το κείμενον των 4 Ευαγγελίων υπέστη ... εξοντωτικάς ... διαπραγματεύσεις, μυστικάς, μεταξύ των Ελλήνων του Βυζαντίου και των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων μελών της νέας Θρησκείας, ήτοι της Χριστιανικής Θρησκείας, έως ότου σταθεροποιηθή εις το και σήμερον γνωστόν κείμενον !
   Όπισθεν του ... Πολέμου της επισήμου Εκκλησίας εναντίον των λεγομένων αιρέσων εκρύπτετο ο λυσσώδης πόλεμος των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων εναντίον των Ελλήνων !  
   Β) ΑΦΑΙΡΕΣΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ : Το έτερον σκέλος της Αληθείας συνίσταται εις την ...  αφαίρεσιν εκ των πρωτοτύπων Ευαγγελίων των τμημάτων εκείνων, τα οποία ... ηνόχλουν τους Σκουπιδο-εβραίους ...  
   Περί του σκέλους τούτου ουδέποτε ανέγνωσα τι ! Εκτός εάν διέφυγεν τι της προσοχής εμού, οπότε ζητώ συγνώμην εκ μέρους του γράψαντος !
   Περί του σκέλους τούτου, θα θέσω υπ' όψιν του Αναγνώστου δύο ομάδας χαρακτηριστικών, αποδεικνυόντων την αφαίρεσιν των τμημάτων
Β1) Τα ποσοτικά χαρακτηριστικά και 
Β2) Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ποσοτικά χαρακτηριστικά
Β1α) Εκ πρώτης όψεως, του Πίνακος Περιεχομένων των 4 Ευαγγελίων, προκύπτει, ότι το Ευαγγέλιον του Ιωάννου εμφανίζεται ως το μικρώτερον, κατόπιν εκείνου του Μάρκου ! ... Δυνατόν εστί, όμως, να έγραψεν ο Ιωάννης το μικρώτερον Ευαγγέλιον ; ... Απαντώ, ΟΧΙ !
Β) Επειδή, όμως, ο Πίναξ Περιεχομένων περιέχει τους τίτλους των επί μέρους κεφαλαίων, τους οποίους δεν έθεσαν οι Ευαγγελισταί, αλλά μεταγενέστεροι, και κατόπιν τούτου ίσως παραπλανητικώς οδηγήθημεν εις το προηγούμενον συμπέρασμα, άς λάβωμεν ως κριτήριον, εκείνο του αριθμού των σελίδων, τας οποίας καταλαμβάνει εις τα κλασσικά βιβλία Καινής ΔΙΑ-θήκης έκαστον Ευαγγέλιον :
  Ματθαίος     111 σελ.
Μάρκος      67 "
 Λουκάς     121 " 
Ιωάννης     93 "
Β1γ) Επειδή και τούτο το κριτήριον ίσως παραπλανητικόν εστί, δεδομένου του τρόπου γραφής των Ευαγγελίων (μικρά γράμματα και εις το αριστερόν άκρον της σελίδος), θα επιχειρήσω και νέαν καινοτομίαν, ήτις ίσως βοηθήση περισσώτερον εμέ και τον Αναγνώστην, όπως προβώμεν εις ασφαλέστερα συμπεράσματα ! Θα παρουσιάσω εις την επομένην ομοίαν ανάρτησιν άπαν το κείμενον του Ευαγγελίου του Ιωάννου εις ... "κανονικήν" σελίδαν, ώστε να είδωμεν πόσον κείμενον έγραψεν ο Ιωάννης περί του Διδασκάλου του, της μαθητείας του πλησίον του Διδασκάλου του, των θαυμάτων του Διδασκάλου του και απάντων των διατρεξάντων έως του τέλους του Διδασκάλου του !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.