Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ρέ ... ΧΟΝΤΡΟ-ΜΑΛΑΚΑ ερντογάν ! Είπαμε, αλλά όχι και τόσο ... φανερά ...

   Εκ του εν Κομοτηνή της Ροδόπης εκδιδομένου εντύπου, υπό τον τίτλον "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ", και εκ του φύλλου της 16ης-4ου-2013 αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, το κάτωθι :

Ο πατήρ κατακεραύνωνε, ο υιός ... κονομούσε !
   Οι αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης στην τουρκία, για τα παιχνίδια του πρωθυπουργού ρετζέπ ταγίπ ερντογάν με το ιισραήλ, ήταν πράγματι εντυπωσιακές.
   Αφορούσαν την περίοδο των τριών ετών, στη διάρκεια της οποίας υποτίθεται, ότι η τουρκία κόντραρε το εβραϊκό κράτος, αναμένοντας τη συγνώμη του για το συμβάν με τους 9 νεκρούς τούρκους ακτιβιστές. Στα τρία αυτά, λοιπόν, χρόνια όχι μόνο το διμερές εμπόριο έφτασε το ιστορικό του ζενίθ των 54 δισ δολαρίων (μία αύξηση κατά 30 %), αλλά και ο ίδιος ο γιός του τούρκου πρωθυπουργού, ο αχμέτ μπουράκ ερντογάν, έκανε δουλειές με το ισραήλ !
   Ο υιός ερντογάν είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας MB Shipping company, η οποία έχει δύο φορτηγά πλοία. Το ένα από αυτά, το Safran-1, μήκους 95 μέτρων, κάνει τακτικά δρομολόγια τουρκία-ισραήλ μεταφέροντας εμπορεύματα. Η τελευταία φορά που έπιασε ισραηλινό λιμάνι ήταν στις 12 Ιανουαρίου, στο λιμάνι του Αστόντ, τρεις μήνες πριν την συγνώμη του νετανιάχου και τον συμβιβασμό των δύο χωρών.
   Βεβαίως δεν υπάρχει κανένα θέμα μη νομιμότητας της δραστηριότητας αυτής, εφόσον η τουρκική Κυβέρνηση είχε δηλώσει εξ αρχής, ότι το εμπάρκο της κατά του ισραήλ αφορούσε μόνο συμφωνίες σχετικές με στρατιωτικό υλικό.
   Όμως υπάρχει, προφανώς, ένα θέμα ηθικής τάξεως, ειδικά όταν πάς να παραστήσης τον θεοσεβούμενο άνδρα, τον αντισιωνιστή ηγέτη και δεν ξέρω 'γώ τι άλλο. Με τούτον ή με κείνον τον μανδύα, η πολιτική είναι πάντα η τέχνη της εξαπάτησης και της διγλωσσίας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.