Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το κόστος του ; Όσο και η ... μίζα του πα.θο.κ. εκ των δύο υποβρυχίων ; ...


Εμείς τον Παπανικολή οι Βρετανοί το Ambush (ενέδρα)

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του υποβρυχίου θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια πόλη με το μέγεθος του Southampton, και σίγουρα δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα ενώ οι τορπίλες του μπορούν να βρουν στόχο σε απόσταση 1.000 μίλιων μακριά!!
Το HMS Ambush είναι το νεώτερο hunter-killer υποβρύχιο του βασιλικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας. Το υπερ-υποβρύχιο είναι σε θέση να δημιουργεί οξυγόνο και γλυκό νερό από το νερό της θάλασσας, για να κρατήσει «ζωντανό» το πλήρωμα των 98 ατόμων ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν θα περιλαμβάνει γυναίκες εν καιρώ κρίσης.
Αν και 50% μεγαλύτερο από τα υποβρύχια Swiftsure και Trafalgar που θα αντικαταστήσει, το HMS Ambush (ενέδρα) είναι πιο αθόρυβο. Οι προωστήρες του δημιουργήθηκαν έτσι ώστε να κάνουν λιγότερο θόρυβο από τι ένα μωρό δελφίνι , καθιστώντας το ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμη στα εχθρικά σκάφη. Το σoναρ και το ραντάρ του υποβρυχίου είναι τόσο ευαίσθητα που μπορεί να ανιχνεύσει πλοία σε απόσταση 3.000 ναυτικά μίλια μακριά. Αυτό για παράδειγμα σημαίνει ότι εάν καθόταν σε ένα αγγλικό κανάλι θα ήξερε εάν ένα σκάφος έφυγε από το λιμάνι της Νέας Υόρκης. Ένας αληθινός τιτάνας του βυθού , το θωρηκτό αξίας 1.2 δις λιρών θα καταπλεύσει στο ναυσταθμο του Furness στην Cumbria την Πέμπτη.
Το HMS Ambush θα παρουσιαστεί και θα ονομαστεί επίσημα από την κυρία Anne Soar, σύζυγο του διοικητή του βασιλικού ναυτικού του κυρίου στόλο, ναύαρχο Sir Trevor Soar.

http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32407:------ambush--&catid=87:2010-03-26-17-28-29&Itemid=271

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.