Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Γίνεται ειρήνη μετά των λυσσασμένων εβραϊκών πιθηκο-σκύλων ;

Ισραηλινός ΥΠΕΞ : "Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με τους Παλαιστίνιους"
   Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν (ή Λυμπέρης ή Λυμπερόπουλος ή Λυμπεράκης ή ...) υποστήριξε σήμερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με τους Παλαιστίνιους υπό τις παρούσες συνθήκες και πως θα πρέπει να επιδιωχθεί η σύναψη κάποιας υποδεέστερης ειρηνευτικής συμφωνίας.
   Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο Λίμπερμαν πρότεινε την σύναψη κάποιας μακροχρόνιας ενδιάμεσης συμφωνίας σε θέματα που θα αφορούν οικονομικά ζητήματα καθώς και θέματα ασφάλειας.
   "Δεν είναι μόνο αδύνατο να συνάψουμε ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνους είναι απαγορευτικό" τόνισε ο ίδιος.
   Επίσης χαρακτήρισε την παλαιστινιακή κυβέρνηση παράνομη (το προκλητικόν θράσος του σκουπιδο-εβραίου), επισημαίνοντας ότι η Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς έχασε τις γενικές εκλογές του 2006 έναντι των ισλαμιστών της Χαμάς, προσθέτοντας ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αναβάλει πολλές φορές τις περιφερειακές και τις γενικές εκλογές, καθώς η Χαμάς αρνείται τη διεξαγωγή τους στη Γάζα.
   "Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει αναβάλει τρεις φορές τις εκλογές, που τις έχασε, που δεν διοργανώνει εκλογές και που δεν σκοπεύει να κάνει (εκλογές) και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι την επόμενη φορά που θα γίνουν (εκλογές), η Χαμάς δεν θα τις ξανακερδίσει", σημείωσε ο Λίμπερμαν.
   Άμεση ήταν η αντίδραση στις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών από το πρωθυπουργικό γραφείο, όπου σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπικές τοποθετήσεις του κ. Λίμπερμαν και δεν εκφράζουν τη κυβέρνηση.
   Σημειώνεται ότι οι άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου στις 2 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον, έχουν ανασταλεί από την εκπνοή στις 26 Σεπτεμβρίου της ισχύος του μορατόριουμ του Ισραήλ στις εποικιστικές δραστηριότητες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.