Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ασυνήθιστη σεισμική δόνηση στην Αιθιοπία προβληματίζει του σεισμολόγους
Image   Αρκετά ασυνήθιστη σεισμική δόνηση -λόγω του ιστορικού της περιοχής-  σημειώθηκε σήμερα στις 14:24 ώρα Ελλάδος στην Αιθιοπία. Το μέγεθος του σεισμού θεωρείται μέσο ήτοι στα 5,2 στην κλίμακα Ρίχτερ και σε απόσταση 200 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα Addis Ababa.
   Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 9,8 χιλιομέτρων και επηρέασε τις περιοχές Hosaena, Fonka και Jajura. Η σεισμική δραστηριότητα για την περιοχή θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστη ενώ παράλληλα η σεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται λίγο πιο μακριά στον Κόλπο του Άντεν έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.
   Από τις 14 Νοεμβρίου τουλάχιστον 30 σεισμοί έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της Υεμένης, σεισμοί που ποικίλουν από 4,5 έως και 5,4 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.    
   Το  πιο περίεργο όμως είναι πως 20 τουλάχιστον από τους σεισμούς αυτούς έχουν συμβεί σε εστιακό βάθος ακριβώς 10 χιλιομέτρων, ενώ το ίδιο εστιακό βάθος περίπου είχε και ο σεισμός της Αιθιοπίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Σχετικες αναρτήσεις σε "ψαγμένα" ιστολόγια (πχ της Φωτεινης) λένε ότι η αιτία, για την οποία υπάρχουν κοντα στον κόλπο του Άντεν πολεμικα πλοία πολλων χωρων, δεν είναι ακριβως η καταπολέμηση των Σομαλων πειρατων.

    Κάπου, κάπως, φοβούνται το άνοιγμα μιας χωρο-χρονικης πύλης στην ευρύτερη περιοχη, και θέλουν να μπορουν ν' αντιμετωπίσουν αυτο που ίσως βγει απ' αυτην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.