Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το αλβανικό σκυλί ...

Βασικό μέλος κυκλωμάτων εμπορίας όπλων την περίοδο 1998-1999 ο Berisha κατά Σέρβο εισαγγελέα

   Η σερβική εφημερίδα Politika παρουσίασε έγγραφα τα οποία προσδιορίζουν τον νύν πρωθυπουργό της Αλβανίας Sali Berisha ως βασικό μέλος του εμπορίου όπλου που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1998-1999 κατά την διάρκεια του πολέμου στου Κόσσοβο.
   Σύμφωνα με την Politika το όνομα του Sali Berisha αναφέρεται στα έγγραφα του δημόσιου κατήγορου της σερβικής κυβέρνησης ως ένα από τα βασικά άτομα του κυκλώματος που πραγματοποιούσε το εμπόριο όπλων.
   Η αντίδραση του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν άμεση και κατηγόρησε την τοποθέτηση της Politika ως συκοφαντική, ενώ συνέδεσε το δημοσίευμα του σερβικού μέσου ως μέρος της «αντιαλβανικής εκστρατείας» όπως δήλωσε που έχει ξεκινήσει πρόσφατα από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την αναφορά που συνέταξε ο ερευνητής Dick Marty.
   Υπενθυμίζεται ότι ο Dick Marty ενέπλεξε τον «πρωθυπουργό» του Κοσσόβου Hashim Thaci για συμμετοχή σε οργάνωση η οποία αφαιρούσε τα όργανα αμάχων Σέρβων και άλλων εθνοτήτων με αντικείμενο την εμπορία τους. Οι άνδρες του KLA διατηρούσαν μυστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου πραγματοποιήσουν τις εγχειρήσεις για την αφαίρεση των οργάνων.
   Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνταν με την ανοχή της αλβανικής κυβέρνησης των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών και της αλβανικής μαφίας. Όσον αφορά τον Αλβανό πρωθυπουργό μάρτυρες πρώην μαχητές του KLA κατέθεσαν στις σερβικές αρχές ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός διατηρούσε οικία κοντά στην πόλη Tropoje η οποία είχε μετατραπεί σε κέντρο εμπορίας όπλων τα οποία μεταφέρονταν στο Κόσσοβο.
   
   Πηγή : defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.