Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ουδόλως ... λυπούμεθα ... περί του θανάτου του εν λόγω σκουπιδο-εβραίου ...

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Χόμπρουκ

   Ο Aμερικανός διπλωμάτης και πολλάκις ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ σε διάφορες αποστολές ανά το κόμσο, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών χθες το βράδυ (21.00 ώρα ΗΠΑ), μετά από αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη την περασμένη Παρασκευή. Έπεσε, όπως λέμε, "στις επάλξεις*" αφού την Παρασκευή, όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο και κατέρρευσε μετείχε σε σύσκεψη με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον για θέματα του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.    
   Ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα, αφού εξέφρασε την θλίψη του για την απώλεια του Ρ. Χόλμπρουκ τον χαρακτήρισε ως «μοναδική μορφή» και «αληθινό γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής». Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος επισημαίνει πως η κληρονομία του εκλιπόντος είναι η «ακούραστη διπλωματία*» του και η «αγάπη του για την πατρίδα» οι οποίες έκαναν την Αμερική «ισχυρότερη, ασφαλέστερη και πιο σεβαστή».
   Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καταγωγή του εκλιπόντος (οι γονείς του ήταν εβραϊκής καταγωγής μετανάστες από την Γερμανία και την Πολωνία με ρωσικές ρίζες) υπογραμμίζοντας πως υπήρξε τέκνο προσφύγων με αποτέλεσμα να αφοσιωθεί στο δράμα των «εκτοπισμένων» ανά τον πλανήτη.*
   Τα δυτικά Βαλκάνια του σήμερα φέρουν την σφραγίδα του Ρ. Χόλμπρουκ: Θεωρείται ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας του Ντέιτον (1995) κατά με την οποία επήλθε η ειρήνευση στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά και η επέμβαση στο Κόσσοβο το 1999. Βαθύς γνώστης των ελληνοτουρκικών με ρόλο στην κρίση των Ιμίων.

  (Το ... σκουπίδι ...)
   Ο Ρ. Χόλμπρουκ υπηρέτησε ως δύο φορές ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (1977-81, 1994-96) καθώς και υπήρξε πρέσβης των ΗΠΑ στην Γερμανία (1993-94) και τον ΟΗΕ (1999-2001).   
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
   *Ρέ, άει σιχτίρ ορντάν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.