Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Και εν ... Αρμενία προοδεύουν οι ... δαυίδ !


   O εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας David Karapetian επιβεβαίωσε τη περασμένη Δευτέρα την απόκτηση των αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς S-300 από τη χώρα. Η επίσημη δήλωση έγινε με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Seyran Ohanian στη μονάδα της Διοίκησης Αεράμυνας όπου έχουν αναπτυχθεί τα αντιαεροπορικά συστήματα, χωρίς όμως να διευκρινίζονται ο ακριβής αριθμός Μονάδων Βολής (FU) και χρονοδιαγράμματα παράδοσης.   
   Σύμφωνα με αρμενικές πηγές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν γνώση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς από το 2005 πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις με τις πυροβολαρχίες S-300 που σταθμεύουν στη 102η Στρατιωτική Βάση στο Γκιουμρί (Αλεξανδρούπολη).
    Στις πρώτες αντιδράσεις από το Μπακού, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν Ziyafet Askerov κατηγόρησε την Ρωσία για τον εξοπλισμό της Αρμενίας, τονίζοντας ότι η ρωσική στάση δεν συνάδει με τον ειρηνικό ρόλο που προσπαθεί να εμφανίσει στη διασφάλιση της τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.