Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Άντε γ.μηθείτε, ρέ ! Σκουπίδια ! Πουλήστε εσείς και της μάνας σας το ... και αποζημιώστε την Ελλάδαν ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Τρόικα: «Πουλήστε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΤ και λιμάνια!» – Άγρια αποδοκιμασία από τον Γ. Πεταλωτή για τις δηλώσεις τους


“Ραπόρτο” για πωλητήριο σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, τράπεζες (ειδικά το ΤΤ) και λιμάνια στέλνουν οι δανειστές της χώρας. Όπως προέκυψε από όσα δήλωσαν οι επικεφαλής της Τρόικα, η κυβέρνηση συμφώνησε να μπει “πωλητήριο”, με στόχο να εξασφαλιστεί ένα «θηριώδες» ποσό, ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 -εκ των οποίων 15 δισ. έως το 2012. Για να βγουν τα νούμερα αυτά, ανέφερε στο protothema.gr παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, “δεν φτάνει να πουληθούν κρατικά ακίνητα. Δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά να πουληθεί ό,τι πουλιέται και να μη μείνει ούτε μία μετοχή στο κράτος”!

Πάντως, όπως φαίνεται και από τη συνημμένη (δείτε εδώ) ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο στόχο για είσπραξη εσόδων 50 δισ. ευρώ έως το 2015…
Τις άγριες διαθέσεις των δανειστών είχαν “εξάψει” αφενός η απροθυμία της κυβέρνησης να κάνει οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση (δεν προχώρησε ουσιαστικά καμία τον τελευταίο χρόνο) και αφετέρου ο… υπεραισιόδοξος στόχος-δέσμευσή της πως θα εισπράξει ένα δισ. ευρώ φέτος (και συνολικά 7 δισ. έως το 2013) από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου -την οποία επισήμως ακόμα δεν έχει καν καταγράψει!
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι ίδιοι οι ελεγκτές λένε πλέον στη κυβέρνηση «μην κόβετε άλλο τους μισθούς και συντάξεις, πουλήστε κρατικές επιχειρήσεις και μειώσετε τα χρέη», αλλά πέφτουν σε “τοίχο”, όταν εισπράττουν την απάντηση: «Εντολή του πρωθυπουργού είναι να μην πουληθούν υποδομές του κράτους».
   ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.