Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εύγε ! Εις τα Ελληνόπουλα της βλακο-γοτθίας ! Και άει σιχτίρ εις τους συντάκτας του κειμένου : Ρέ, αυτό που στάζει από τα μπατζάκια σας ονομάζεται ... ευγένεια ; Η ... ευγένεια θα σώση τον Λαόν εκ των Προδοτών ; ...

Σοβαρά επεισόδια σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο (ανανέωση)

   Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο, σημιεώθηκε πριν από λίγο από διαμαρτυρόμενους Έλληνες φοιτητές οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα των διαλέξεων γερμανικού πανεπιστημίου, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο βήμα ο Ελληνας πρωθυπουργός και πραγματοποιούσε ομιλία. Από την εισβολή των φοιτητών διεκόπη η ομιλία του πρωθυπουργού και μάλιστα ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις από τους φοιτητές, γεγονός που εξόργισε τον πρωθυπουργού.
   Οι φοιτητές μάλιστα ξεπέρασαν τα όρια, καθώς ζητούσαν με τρόπο ο οποίος δεν προάγει ούτε τις δικές τους θέσεις να εγκαταλείψει την Ελλάδα σύσσωμη η κυβέρνηση. Και μπορεί αυτό να είναι ένα, ας πούμε, συζητήσιμο αίτημα, αλλά δεν μπορεί να τίθεται κατ'αυτό τον τρόπο και σε ξένο έδαφος

   Με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, η μικρή ομάδα φοιτητών βρέθηκε εκτός του πανεπιστημίου και δεν τους επέτρεψαν να σηκώσουν πανό.
   Η ομάδα ήταν περίπου 25 ατόμων και η διάλεξη έγινε στο Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.
«Είμαστε σε δημοκρατική χώρα, ακούστε με και μετά διαμαρτύρεστε» ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου.
   Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα νεαρών Ελλήνων φοιτητών άρχισε να φωνάζει «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κλέβει το λαό». Στη συνέχεια ένας από τους φοιτητές, απήυθηνε ερώτηση στον πρωθυπουργό, για το κατά πόσον υπάρχει αληθινή δημοκρατία στην Ελλάδα. «Νομίζετε ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση αυτή ; Οι διαμαρτυρίες ωστόσο από μόνες τους δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Εσείς οι νέοι φέρτε μας τις ιδέες σας, τις δημιουργικές σας ιδέες» ήταν η απάντηση που πήρε.
   Όσον αφορά στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «οι Έλληνες δουλεύουν πιο πολύ από όλους στην Ευρώπη» .
    Η επεισοδιακή αυτή διάλεξη, ήρθε μια μερα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με όλους τους κορυφαίους πολιτικούς της Γερμανίας και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Καγκελάριο Μέρκελ, το απόγευμα της Τρίτης.
   Ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα έφυγε από την αίθουσα για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο βήμα.   
   Αλλά και έξω από το πανεπιστήμιο εκτός από τους έλληνες φοιτητές υπήρχαν και γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.
   Μάλιστα, οι φοιτητές χτυπούσαν με τα χέρια τους τις πύλες του πανεπιστημίου, βρίζοντας τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.