Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

… ξεσηκωθείτε!

olympiada

   Γράφει ο ΛΕΩΝ
   Ανέκαθεν θεωρούσα αυτούς που διαδήλωναν με το παραμικρό, ως γραφικούς.
   Καναπεδάτος Έλληνας γαρ, τους θεωρούσα ρομαντικούς και εκτός πραγματικότητας. Ουτοπιστές και ονειροπόλους.
   Το γιατί, το κατάλαβα τώρα: Δεν είχε μέχρι στιγμής απειληθεί κάποια προσωπική μου κυριαρχία. Εγωιστικό, αλλά έτσι είναι.
   Οι καιροί όμως, αλλάζουν. Τίποτα δεν μένει όρθιο στη χώρα αυτή, για την οποία κάποιοι θυσίασαν περήφανοι τη ζωή τους, πληρώνοντας με αίμα την αγάπη τους για τα ιδανικά που η πατρίδα πρεσβεύει.
Στην Βρετανία, μόνο για τον 3πλασιαμό των διδάκτρων αμφισβήτησαν έναν αγαπητό θεσμό, πετώντας γιαούρτια και αυγά στο πριγκηπικό ζεύγος.
   Στη Γαλλία, κάηκε το Παρίσι λόγω των χειρισμών στο μεταναστευτικό.
   Στην Αίγυπτο, κατεξοχήν φιλήσυχη και χαμηλών τόνων απλοί άνθρωποι επαναστάτησαν και έδιωξαν τη χούντα.
   Εδώ, τι κάνουμε;
   Πόσα ακόμα θα δεχτούμε αδιαμαρτύρητα, πέραν των μειώσεων μισθών, των απολύσεων, των αυξήσεων σε κοινωνικά και καταναλωτικά αγαθά, της μελλοντικής πώλησης κομματιών της Πατρίδος μας και της απαξίωσης μας μέσω χαρακτηρισμών όπως “τζαμπατζήδες”, “ τζάμπα μάγκες” κ.ο.κ.;
Χαίρομαι που για πρώτη φορά θα προτρέψω να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.
   Θα είμαι στις 4μμ στα διόδια Αφιδνών, παρέα με τους γραφικούς, για να πράξω το αυτονόητο: Να αποδείξω έμπρακτα πως ΞΥΠΝΗΣΑ. Για να αποδείξω ότι ισχύει αυτό που προτάσσει ο φίλος μου ο Σπάρτακος: το πράγμα ωριμάζει.
   Μόνο χαμένος δε θα βγω. Εγώ, και όσοι από εσάς -στους οποίους απευθύνω ανοικτή πρόσκληση-με συντροφεύσετε αυτό το ανοιξιάτικο απόγευμα στην πανέμορφη περιοχή μας.
   “Τόση δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη περίοδο της Χούντας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.