Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ουδέποτε θα διακόψουν την Προδοσίαν και την κλοπήν ! Εκτός εάν αποφασίσης Εσύ, ίνα ... τελειώσης τούτους ! Εσύ, ο οποίος λογίζεις σεαυτόν ... ασήμαντον και αδύναμον ... (Ε)

"Τορπίλη" 55 εκατ. ευρώ για τα υποβρύχια Type 214 από την Γερμανία στα "ύφαλα" του ΥΠΕΘΑ (ανανέωση)




   Σαφώς εκτεθειμένος είναι πλέον και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση της τροποποίησης των συμβάσεων προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων Type 214 και εκσυγχρονισμού Neptune II των 209/1200, αλλά και την παραγγελία των δύο νέων υποβρυχίων Type 214 μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες προμήθειες των 55 εκατ. ευρώ, καθώς η ανακοίνωση που εξέδωσε βρίθει ανακριβειών.  
   Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι όπως υπαινίσσεται το περιοδικό υπήρξε νέα υπόγεια χρηματοδότηση στην υπόθεση από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση την εξουσία: "Από το 2009 όμως το λόγο είχε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Και όλα ήταν καλά»...
    "Από το 2000 είχε παραγγείλει η Ελλάδα τέσσερα υποβρύχια του νέου τύπου 214, το Παπανικολής, που κατασκευάστηκε στο Κίελο και ακόμα τρία για να κατασκευαστούν σε ελληνικό ναυπηγείο, συνολικής αξίας 1,14 δισ. ευρώ. Τότε στην Αθήνα κυβερνούσε ακόμα το ΠΑΣΟΚ. Μετά, το 2004, ήλθε στην εξουσία η ΝΔ και δεν ήθελε πια το υποβρύχιο, επειδή υποτίθεται έγερνε πολύ. Στην πραγματικότητα έγερνε μάλλον η χρηματοδότηση. Από το 2009 όμως το λόγο είχε και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Και όλα ήταν καλά».
    Πανικόβλητο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να απεμπλακεί από το σκάνδαλο, αλλά είναι νομικά αδύνατο κάτι τέτοιο: Η Ferrostaal που έδωσε τις μίζες είναι μία από τις δύο εταιρείες - η άλλη είναι η HDW - που στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 κατήγγειλαν τις συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο για τις δύο αυτές συμβάσεις επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν τις πλήρωνε ούτε παραλάμβανε το υποβρύχιο! 


Το Spiegel αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στα τέλη Οκτωβρίου του 2010 οι έρευνες δεν είχαν εντοπίσει ακόμα ποιοι πολιτικοί και
στρατιωτικοί στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική είχαν δωροδοκηθεί».
    (Περισσώτερα εις το κείμενον της Πηγής)
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.