Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Θα έχη τους λόγους της η χώρα του ... σίνη του πιτυοκάμπτη ...

Αεροδρόμιο πρόκειται να κατασκευάσει η Κίνα στην έρημο Takla Makan
Image   Η Κίνα πρόκειται να κατασκευάσει το πρώτο αεροδρόμιο στην μεγαλύτερη έρημο της χώρας τη γνωστή Takla Makan που βρίσκεται στην επαρχία Xinjiang Uygur σύμφωνα με το 12ετές σχέδιο ανάπτυξης, ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
    Η τοποθεσία του αεροδρομίου θα είναι περίπου 500 χιλιόμετρα πιο μακριά από την πόλη Korla τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην επαρχία Xinjiang.Το νέο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο πρόκειται να εξυπηρετήσει την περαιτέρω έρευνα και αξιοποίηση των μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που υπάρχουν στο πεδίο του Tarim, αλλά και στην υποστήριξη του τουρισμού στην περιοχή ενώ θα χρησιμεύσει και ως βάση για την ανάληψη αποστολών έρευνας και διάσωσης στην τεράστια και αφιλόξενη έρημο.
    Ο πρώτος μικρός διάδρομος για αεροσκάφη δημιουργήθηκε στην περιοχή το 1986 και αεροσκάφη Υ-12 και Υ-5 πέταγαν για την υποστήριξη των εργασιών εκμετάλλευσης των εκεί κοιτασμάτων. Το διάδρομος ήταν ατσαλένιος και ουσιαστικά στρωμένος επάνω στο έδαφος και είχε μήκος μόλις 600 μέτρα και πλάτος 20, αλλά σταμάτησε να χρησιμοποιείται το 1998 όταν εγκαινιάστηκε ο πρώτος δρόμος που διέτρεχε όλη την έρημο. Τώρα οι κινεζικές αρχές θέλουν να δημιουργήσουν  μια μόνιμη βάση εκεί.
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.