Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το αυτό θα εδήλωνες, εάν ήσουν ακόμη υπουργός Εξωτερικών ; Υποκριτή ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΕΒΡΑΙΕ !

Ο πρώην Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, στο ΕΛΙΑΜΕΠ: “Ντροπή η στάση της Γερμανίας”


   Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και στέλεχος των “Πράσινων” Γιόσκα Φίσερ μιλώντας στην ετήσια διάλεξη του ΕΛΙΑΜΕΠ δήλωσε ότι αισθάνθηκε ντροπή για τα δημοσιεύματα των γερμανικών εντύπων κατά της Ελλάδας. Το πρόβλημα της Ελλάδας αφορά όλους.
   “Ντράπηκα και ταράχτηκα, όταν τα είδα. Δεν είναι τρόπος αυτός να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον” δήλωσε ο Γιόσκα Φίσερ αναφερόμενος στα δημοσιεύματα γερμανικών εντύπων κατά της Ελλάδας. Ο Φίσερ, ο οποίος ήταν  προσκεκλημένος στην ετήσια διάλεξη του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα την κρίση στην Ευρώπη, σημείωσε ότι “οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα” αν και αρνήθηκε να τα σχολιάσει για να μην τα νομιμοποιήσει, όπως είπε.

   Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση πρότεινε να αξιοποιηθεί αυτή ως ευκαιρία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τονίζοντας ότι “η Ευρώπη ή θα έχει κοινό μέλλον ή δεν θα έχει καθόλου μέλλον”.
   Ο  Φίσερ σημείωσε ότι αν δεν αντιμετωπισθεί η κρίση θα είναι καταστροφή για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για μια χώρα. Θεώρησε “σημαντικό πρώτο βήμα προς τα εμπρός” την πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση και πρόσθεσε ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα υπερασπιζόταν την κ. Μέρκελ, την οποία έχει επικρίνει επανειλημμένως για τη στάση της. Τώρα, όμως, ως υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ιδέας, δεν μπορεί παρά να τη στηρίξει, όπως τόνισε.
   Επισήμανε ότι η ΕΕ αποτελεί πολύ επιτυχημένο εγχείρημα και δεν πρέπει να μηδενίζουμε ό,τι έχουμε κατορθώσει μέχρι τώρα. Η Ευρώπη είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία -παρατήρησε-και η επόμενη γενιά θα προχωρήσει σε ακόμη πιο στενή συνεργασία.
   Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι είναι “ολέθριο λάθος” να λέγεται ότι το πρόβλημά της αφορά μόνο την ίδια. “Το κοινό μας μέλλον είναι η Ευρώπη. Έχουμε κοινή μοίρα. Ας συνεργασθούμε για την ανάπτυξη”, είπε.
   Μίλησε για τεράστιες δυνατότητες της Ελλάδας όσον αφορά τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, προτείνοντας να προχωρήσει και στη νέα τεχνολογία για να παραμείνει ανταγωνιστική.
   Εκ μέρους του ΕΛΙΑΜΕΠ καλωσόρισε τον «αντισυμβατικό πολιτικό» ο καθηγητής Τσούκαλης, ο οποίος είπε ότι ο Γιόσκα Φίσερ είναι “ιδανικός ομιλητής” για ένα τέτοιο θέμα.
   Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Παλαιοκρασάς, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου.
   gdailynews.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.