Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό έλειπεν ! Να μην υποστηρίξουν τα ... ενεργούμενά των ; ...

Θέση υπέρ των διαδηλωτών στο Ιράν, έλαβαν οι ΗΠΑ

   Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις διεκδικήσεις των ιρανών πολιτών που διαδήλωσαν σήμερα κατά της κυβέρνησης της Τεχεράνης, δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, που ζήτησε από το Ιράν να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αιγύπτου και να "ανοίξει" το πολιτικό του σύστημα.
   Η κ. Κλίντον χαιρέτισε το κουράγιο των διαδηλωτών που για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο διαδήλωσαν σήμερα κατά της κυβέρνησης της Τεχεράνης.
    "Ευχόμαστε την ίδια τύχη και στην αντιπολίτευση και στους γενναίους πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους σε όλο το Ιράν, με αυτήν που είχαν οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο την περασμένη εβδομάδα", ανέφερε η κ. Κλίντον σε ομιλία της στο Κογκρέσο.

    "Υποστηρίζουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα του ιρανικού λαού. Έχουν τα ίδια δικαιώματα" με αυτά των αιγυπτίων διαδηλωτών που κατάφεραν την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, υπογράμμισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    Η κ. Κλίντον προειδοποίησε κατά κάθε χρήσης βίας από τις δυνάμεις της τάξης κατά των διαδηλωτών όπως έγινε ήδη όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να τους διαλύσει, όπως αναφέρεται σε πολλές ιστοσελίδες πολιτών της αντιπολίτευσης.

    "Τασσόμεθα εναντίον της βίας και καλούμε την ιρανική κυβέρνηση να εκτιμήσει καλά την κατάσταση πριν καταφύγει στη βία των δυνάμεων ασφαλείας για να παρεμποδίσει τους πολίτες να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες τους", δήλωσε η κ. Κλίντον.

    "Εκτιμούμε ότι πρέπει το ιρανικό πολιτικό σύστημα να γίνει πιο ανοικτό ώστε να ακούει τις φωνές της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών", κατέληξε η κ. Κλίντον επαναλαμβάνοντας ότι "υποστηρίζει τις διεκδικήσεις αυτών που έχουν βγει σήμερα στους δρόμους του Ιράν".
    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.