Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ώστε, το ... Διαδίκτυον (=Intenet) αποτελεί ... ΕΡΓΑΛΕΙΟΝ "εθνικής" ΑΜΥΝΗΣ των γαμημένων πολιτειών Αμερικής ! 4

Συνεχίζω, ώ Αναγνώστα, την αντιγραφήν εκ του βιβλίου "ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", του Βαγγέλη Χ. Γκιμπερίτη, εκδόσεις Τζιόλα, Θεσσαλονίκη, έκδοσις 4η, 1999,σελίδαι 25 έως 26 :  
   Επανερχόμενοι λοιπόν στην σύνδεση πρέπει, να προσθέσω μερικά ακόμα στοιχεία για να γίνει απόλυτα κατανοητός ο τρόπος σύνδεσης και μετάδοσης δεδομένων μέσα στο υπερδίκτυο.
   Σέ κάθε χώρα υπάρχουν οι Παροχείς (Provider) Internet, που είναι εταιρίες, που παρέχουν την σύνδεση και υπηρεσίες. Μερικοί μεγάλοι παροχείς της χώρας μας είναι (α: 1999) το FORTHnet, Hellas On Line, ΟΤΕΝΕΤ, κλπ. Ο κάθε παροχέας διαθέτει μια τηλεπικοινωνιακή γραμμή μεγάλου εύρους, την οποία για την Ελλάδα την παρέχει ο ΟΤΕ (στο εξωτερικό οι μεγάλοι παροχείςδιαθέτουν δικές τους γραμμές). Η γραμμή λοιπόν αυτή μπορεί, να εξαπλώνεται από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και τα νησιά και αποτελεί τη βασική ραχοκοκαλιά του Παροχέα (backbone).
   Στη συνέχεια υπάρχουν οι Κόμβοι του Internet, οι οποίοι βρίσκονται στις διάφορες επαρχιακές πόλεις ή στα ίδια αστικά κέντρα, οι οποίοι συνδέονται με το κεντρικό Backbone του Παροχέα.
   Τέλος, αναφέρω τους συνδρομητές, οι οποίοι είναι άμεσοι πελάτες των κόμβων, γιατί οι κόμβοι είναι αυτοί, οι οποίοι παρέχουν πλέον την σύνδεση στους συνδρομητές.
   Το κεντρικό backbone εσωτερικού, των Παροχέων που ανέφερα παραπάνω, θα είναι, την ώρα που διαβάζετε το βιβλίο (α: 1999), της τάξης των 4-8 Mbps. Οι κόμβοι που συνδέονται με αυτούς, συνήθως διαθέτουν γραμμές σύνδεσης με το backbone μεγέθους 64, 128, 256 Kbps και σε σπάνιες περιπτώσεις 2 Mbps. 
   Επομένως, από τη στιγμή που ο συνδρομητής συνδεθεί με τον κόμβο του, είναι αυτονόητο, ότι μπορεί, να περιηγηθεί σε όλο το σύστημα του Παροχέα του, αλλά και όλων των άλλων Παροχέων. Επειδή, όμως, οι Έλληνες Πάροχοι έχουν σύνδεση με Ευρώπη, Αμερική, κλπ, μπορούμε, να περιηγηθούμε στους Η/Υ ολόκληρου του υπερδικτύου.
   Σήμερα (α: 1999), ένας από τους μεγαλύτερους Παρόχους της Ευρώπης είναι το Πανεπιστημιακό δίκτυο ΤΕΝ155, που συντονίζεται από το Dantej και στο οποίο συνδέεται ο δικτυακός κορμός του δικτύου ΕΔΕΤ, που φιλοξενεί και το Ελληνικό Πανεπιστημιακό δίκτυο GUNET. Ένα άλλο μεγάλο Ευρωπαϊκό δίκτυο είναι το ΕΒΟΝΕ, στο οποίο συνδέεται η Forthnet, καθώς και το δίκτυο PIPEX - UUNET, που συνδέεται η HOL. Με τη σειρά τους αυτά είναι συνδεδεμένα με τα παγκόσμια κολοσσιαία δίκτυα, που είναι το MCL, UUNET, AOL.
   Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε backbone Παρόχων, αλλά με την ευκαιρία της αναφοράς μου σ' αυτά θα σας παρουσιάσω αμέσως παρακάτω τον δικτυακό κορμό του πρώτου Παρόχου της χώρας, που είναι η Forthnet  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.