Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ώστε, το ... Διαδίκτυον (=Internet) αποτελεί ... ΕΡΓΑΛΕΙΟΝ "εθνικής" ΑΜΥΝΗΣ των γαμημένων πολιτειών Αμερικής ! 2 {Ώστε, και το ... γνωστόν CERN ησχολήθη μετά της υποστηρίξεως και καθιερώσεως του Internet ! Ώστε, και η ... πανεπιστημιακή Κοινότης ... εβοήθησεν εις την υποστήριξιν και καθιέρωσιν του Internet ! Ώστε, ... ο καθένας (κυρίως, όμως, η ΣΚΥΛΟ-μοσάντ, η ΣΚΟΥΠΙΔΟ-cia "και τ' άλλα παιδιά") μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που ζητάει ! Ώστε, δισεκατομμύρια άνθρωποι, από όλον τον ... καλωδιωμένον Πλανήτην προσφέρουν ... οικειοθελώς ... πληροφορίες στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ των γαμημένων πολιτειών Αμερικής και του Πλανήτου άπαντος !}

    Συνεχίζω, ώ Αναγνώστα, την αντιγραφήν εκ του βιβλίου "ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", του Βαγγέλη Χ. Γκιμπερίτη, εκδόσεις Τζιόλα, Θεσσαλονίκη, έκδοσις 4η, 1999, σελίδαι 23 έως 25 : 

   "Το National Services Foundation (NSF) ξεκίνησε το 1986 το πρόγραμμα των Υπερυπολογιστικών Κέντρων που πρόβλεπε τη δημιουργία 5 τέτοιων κέντρων στις ηπα και την σύνδεση διαφόρων νέων χρηστών, εκτός των πανεπιστημιακών κέντρων, που είχαν σύνδεση έως τότε. Το δίκτυο αυτό αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσει τα πρωτόκολλα του Internet και έτσι γεννήθηκε το NSFNET, το οποίο αποσύρθηκε το 1995.

   Από το 1990 παύει να υπάρχει πλέον το ARPANET και καθιερώνεται ο όρος INTERNET (περισσότερες ιστορικές πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του Internet με τη διεύθυνση http://www.internetvalley.com/intval.html).

   H μεγάλη απήχηση και δόξα που βρήκε το Internet οφείλεται στο World Wide Web (WWW), μια από τις πιο συναρπαστικές πρόσφατες αναπτύξεις του δικτύου. Η ιδέα του υπερκειμένου περιπλανιόταν για πάνω από μια δεκαετία, αλλά το 1989, μια ομάδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μοριακών Ερευνών (CERN), στην Ελβετία, ανέπτυξε μια σειρά από πρωτόκολλα για μεταφορά υπερκειμένου διαμέσου του Internet. Η υπηρεσία αυτή του WWW έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν τα δεδομένα του Internet σε μορφή γραφικών και μορφοποιημένου κειμένου, να χρησιμοποιούν ήχο, animation και Video.

   Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επεκτάθηκε από μια ομάδα του Εθνικού Κέντρου Υπερυπολογιστικών Εφαρμογών (NCSA) του Πανεπιστημίου του Illinois, ενός από το Υπερυπολογιστικό Κέντρο του NSF. Tο αποτέλεσμα ήταν ο NCSA Mosaic, ένας αντικειμενοστραφής φυλλομετρητής (browser) γραφικών, με χρήση υπερκειμένου, που καθιστούσε εύκολη τη χρήση του Internet. Η επιτυχία ήταν δεδομένη !

   Τα μέσα της δεκαετίας βρίσκουν το Internet να σημειώνει τεράστια διάδοση στις ηπα, αφού το υιοθετούν σαν μέσο επικοινωνίας οι εμπορικές κοινότητες και οι παροχείς των υπηρεσιών του πολλαπλασιάζονται. Η τηλεόραση, τα περιοδικά, τα βιβλία, οι σύμβουλοι επιχειρήσεων, όλοι πλέον μιλούν και προβάλλουν το νέο μέσον.

   Η κίνηση ελεύθερου λογισμικού δημιουργείται και ανδρώνεται μέσα από το Internet. Τα ηλεκτρονικά σημεία FTP ξεφυτρώνουν το ένα μετά από το άλλο και ο καθένας, πλέον, μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που ζητάει.

   Οι δικτυακές ομάδες ειδήσεων και οι ηλεκτρονικές ταχυδρομικές λίστες προσφέρουν, πλέον, ανοικτή και ελεύθερη επικοινωνία.

   Σήμερα, πλέον, το Internet χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης προσφέροντας πολλές επικοινωνιακές υπηρεσίες, όπως Παγκόσμιος Ιστός (WWW ), Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail ), Μεαφορά Αρχείων (FTP), Ομάδες Ειδήσεων (USENET), Συνομιλίες Κειμένου (IRC), με φωνή (Voice Chat)), με βίντεο (Tele Video), κ.λ.π.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.