Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αείποτε ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΝ το σύγχρονον νεοελληνικόν κρατίδιον !

Jane's : Το ισραήλ δεν ανησυχεί για τους S-300 στην Συρία ... τους γνωρίζει καλά από την Κρήτη !

  H αφιλεγόμενη επικείμενη ρωσική προμήθεια του πυραυλικού συγκροτήματος S-300 στην Συρία, όπως και η περαιτέρω σκλήρυνση της ρωσικής θέσης σε σχέση με τον πόλεμο στην χώρα αυτή της Μέσης Ανατολήε, κορυφώνει τη διεθνή κρίση στην Μέση για τις επόμενες βδομάδες. 

   Το S-300 αναμένεται να φθάσει στην Δαμασκό μέσα στις προσεχείς βδομάδες και να καταστεί επιχειρησιακό μέσα στους επόμενους μήνες, φέρνουν στην δημοσιότητα μια σειρά από πληροφορίες η αμερικανική The Wall Stree Journal, η ισραηλινή Haaretz και η λονδρέζικη αναλυτική εταιρία IHS Jane's.
 
   Η Δαμασκός ξεκίνησε σύμφωνα με τις πληροφορίες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών με την μεταβίβαση χρημάτων προς την Μόσχα, ύψους 900 εκσατομμυρίων δολαρίων, για την προμήθεια του συστήματος, το οποίο σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς θα μπορούσε να διαταράξει την υφιστάμενη ισορροπία ισχύος.
   Σύμφωνα με τον Robert Hewson της εταιρίας IHS Jane's, το S-300 δεν αποτελεί μείζονα πρόκληση για την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Το σύστημα είναι ήδη σε χρήση, «ειδικά οι φίλοι του Ισραήλ έχουν ως εκ τούτου πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν το σύστημα».
   Η Κύπρος έχει αναπτύξει ένα τέτοιο σύστημα στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Κατά συνέπεια, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε, συνεπώς, να έχει αποκτήσει εμπειρία. 
   Το S-300 έχει επίσης ένα χαρακτηριστικό σήμα ραντάρ, που είναι εύκολο να εντοπιστεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Στη συνέχεια, δεν είναι δύσκολο να απενεργοποιηθεί. «Δεν είναι θαυματουργό όπλο», είπτε ο Hewson.
   http://www.fox2magazine.net/
   Σχόλιο : Nα υπενθυμίσουμε οτι το Ισραήλ έχει λάβει μέρος σε κοινές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική αεροπορία και έχει κάνει και ''εφόδους''   στην εμβέλεια των radar των Ελληνικών S-300 στη Κρήτη !
   Βετεράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.