Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αυτό σου ζήτησε ο ... τούρκος, που σε γαμεί, ώ άθλιο σοδομίτικο ζώον, ... βέστερ ... βάλτον ; ...

γερμανία : Η Χεζμπολάχ να κηρυχθεί ως τρομοκρατική οργάνωση

Μάιος 22, 2013.
    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, υποστηρίζει την ένταξη της ένοπλης πτέρυγας της «Χεζμπολάχ» στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων στην ΕΕ», δήλωσε γερμανική διπλωματική πηγή.
    «Στις συζητήσεις που έχουμε κάνει με εταίρους μας στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά  τη βομβιστική επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε Ισραηλινοί, ο υπουργός Εξωτερικών, Βεστερβέλε, ζητά, τουλάχιστον, η ένοπλη πτέρυγα της ‘Χεζμπολάχ’ να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 
τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ», ανέφερε η πηγή.
    Το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλε αίτηση για την ένταξη της μαχόμενης πτέρυγας της «Χεζμπολάχ» στη λίστα και η συζήτηση του θέματος αυτού θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, δήλωσαν διπλωματικές πηγές που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
    Η συμπερίληψη του λιβανικού σιιτικού κινήματος «Χεζμπολάχ» στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων απαιτεί ομοφωνία των 27 κρατών μελών.
    Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν από καιρό να λάβει η ΕΕ μια τέτοια απόφαση. Μέχρι τώρα, μόνο ορισμένα κράτη μέλη είναι επιφυλακτικά σχετικά  με τη λήψη μέτρων κατά της «Χεζμπολάχ», λέγοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τον Λίβανο, όπου η «Χεζμπολάχ» παίζει καθοριστικό πολιτικό ρόλο.
    Φοβούνται για αντίποινα κατά των δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο, όπου η γαλλική στρατιωτική παρουσία είναι η  μεγαλύτερη.
    Προς το παρόν, μόνο δύο χώρες της ΕΕ, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν θέσει την «Χεζμπολάχ» στον εθνικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι Ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν όλες τις πτέρυγες του σιιτικού κινήματος και το Λονδίνο, μόνο τη στρατιωτική πτέρυγά του.
    Οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν στις 5 Φεβρουαρίου ότι έχουν αποδείξεις για την εμπλοκή της «Χεζμπολάχ» στην επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.
     Στις 28 Μαρτίου, κυπριακό δικαστήριο καταδίκασε πολίτη του Λιβάνου, μέλος του σιιτικού κινήματος σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή του στην προετοιμασία των επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων  στη νησιωτική χώρα./AFP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.