Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Δεν αποτελούν μόνον ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ... ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ, αλλά και άπαντες οι θεσμοί διεβρώθησαν υπό των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραιο-μασώνων ! Συνεπώς προς ταύτα, προφανές εστί, το γιατί ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ, του Κράτους ΕΛΛΑΣ περιλαμβάνει ... "κολυμπηθρόξυλον" ...


 Από τη ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ : Η πλούσια δράση του αρχινονού 
(Εφημερίς των Αθηνών, υπό ιταλικόν τίτλον, espresso, 15-2-2013 μ. Χ.) 

Από το 1997 ο πρώην φρουρός του Μητσοτάκη απασχολεί τις δικαστικές αρχές για παράνομες υποθέσεις

   Με σενάριο βγαλμένο από τη χολυγουντιανή ταινία "Ο νονός" μοιάζει ο βίος και η πολιτεία του 51χρονου πρώην φρουρού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές ως ο αρχηγός της "καμόρας της Χαλκίδας".

   Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης Ιωάννης Αργύρης, που κατηγορείται για σύσταση συνδικάτου της μαφίας στην Εύβοια, το οποίο εκβίαζε καταστηματάρχες της περοχής, φαίνεται πως εδώ και αρκετά χρόνια απασχολούσε τις διωκτικές αρχές με την παράνομη δράση του.

   Το 1997, οπότε καταδικάστηκε για εμπόριο όπλων μαζί με τον αδελφό του Νικόλαο Αργύρη, πρώην διοικητή των ΕΚΑΜ, οι Αρχές συνέχισαν να ερευνούν τη συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες υποθέσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" στις 28-9-1997, η σύλληψη τόσο του ιδίου όσο και του φίλου του Π. Κοτσυφάκη για λαθρεμπόριο όπλων, αλλά και η έρευνα που διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου Π. Κρίθυμος για την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" έφερε στην επιφάνεια και  την εντυπωσιακή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών.-
   "Οι παρανομίες τους δεν κάλυπταν μόνο το παράνομο εμπόριο όπλων και εκρηκτικών, αλλά επεκτείνονταν και σε παροχή προστασίας σε νυχτερινά κέντρα.
Ο χώρος ευθύνης τους δεν ήταν μόνο η Αθήνα, αλλά είχε επεκταθεί τόσο στην Ηλεία όσο και την Εύβοια" ανέφερε το δημοσίευμα.

   Σε άλλο σημείο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άφηναν να εννοηθεί το εξής : "Η δράση τους συνεχίζεται ακόμη και σήμερα εκτυλίσσεται στον προθάλαμο μιας ιδιότυπης ελληνικής μαφίας, όπου τα παράνομα κυκλώματα διασταυρώνονται με τα κυκλώματα των επίορκων αστυνομικών. Η μαφία αυτή έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε έναν ευρύ χώρο παράνομων επιχειρήσεων και καλύπτει ποικίλες δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη, αν και δεν διαθέτει ακόμη το επίπεδο οργάνωσης και την οργανωτική δομή της κλασικής μαφίας".

   Σε άλλο απόσπασμα γράφεται : "Η σύλληψη του Γιάννη Αργύρη δεν υπήρξε απλώς η αποκάλυψη μιας υπόθεσης διαφθοράς. Μάλλον η δράση του θα πρέπει να εκτεινόταν και πέρα από το εμπόριο όπλων, όπως έδειξε η προανάκριση που διενεργήθηκε. Πουλούσε, μάλλον, και προστασία σε μπαρ της Ομόνοιας και της Χαλκίδας. Οι έρευνες μετά τη σύλληψή του σε σπίτια φίλων του στην Αμάρυνθο Ευβοίας δεν ήταν άσχετες με αυτές τις πληροφορίες".
   Τα παραπάνω αποσπάσματα μαρτυρούν ότι από το 1997 ο Ιωάννης Αργύρης εμπλεκόταν σε κυκλώματα της νύχτας. Ωστόσο οι διωκτικές αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να στοιχειοθετήσουν κατηγορία εις βάρος του και να του περάσουν ακόμη μία φορά χειροπέδες. Όπως αποδεικνύεται, περίμεναν να φτάσουν στα γραφεία τους καταγγελίες απεγνωσμένων καταστηματαρχών που δεν άντεχαν άλλο τους εκβιασμούς και τις απειλές και ζήτησαν βοήθεια για να βγάλουν τη θηλιά από τον λαιμό τους.-
Χειροπέδες (και) στον διοικητή του Τμήματος Ρέντη

   Μια ακόμη          υπόθεση διαφθοράς αστυνομικού, η δεύτερη μέσα σε δύο 24ωρα, ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά κατηγορούμενος είναι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ρέντη. Ο αστυνομικός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης α π ό
α σ τ υ ν ο μ ι κ ο ύ ς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία πακιστανού μετανάστη ότι του άρπαξε περίπου 4.000 ευρώ.
   Σύμφωνα με την καταγγελία του μετανάστη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον σταμάτησαν για έλεγχο, καθώς με το μηχανάκι που οδηγούσε παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Αφού τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο, βρήκαν πάνω του 4.000 ευρώ και αμέσως τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρέντη, καθώς τον θεώρησαν ύποπτο. Εκεί, όμως, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ο διοικητής αφού τον ρώτησε που βρήκε τα χρήματα, στη συνέχεια τα κράτησε για λογαριασμό του.
   Ο αλλοδαπός κατήγγειλε ότι ο αξιωματικός του είπε ότι σε περίπτωση που του έφερνε αποδεικτικά στοιχεία ότι τα χρήματά του ήταν νόμιμα, τότε θα του επέστρεφε τα μισά και θα κρατούσε το υπόλοιπο ποσό ο ίδιος.
   Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρέντη και συνέλαβαν τον διοικητή. Σε έλεγχο μάλιστα που διενήργησαν στον χώρο του γραφείου του, εντόπισαν μέσα σε ένα ντουλάπι το ποσό των 1.900 ευρώ.
   Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ο διοικητής ενός εκ των δύο Τμημάτων Αφαλείας Αιγάλεω, Αστυνόμος Β΄, μαζί με έναν 56χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και έναν 19χρονο υπήκοο πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση.-
Η "μαύρη τρύπα" των 205.000 ευρώ σε σύλλογο εφοριακών και ο εξαφανισμένος ταμίας             ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ύποπτη υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που σημειώθηκε στα ταμεία του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, ύστερα από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για υπεξαίρεση που φέρεται να ξεπερνάει τα 205.000 ευρώ.      Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η περίοδος κατά την οποία εκτιμάται ότι σημειώθηκε η υπεξαίρεση αφορά την προεδρία του σημερινού προέδρου της πανελληνίας ομοσπονδίας Χαραλάμπου Νικολακόπουλου.       Είναι χαρακτηριστικό πως η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει τριγμούς στην ομοσπονδία, καθώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτήθηκε η γενική γραμματέας Ρεβέκκα Πασβατίδου, η οποία κατήγγειλε την ηγεσία.    Την ίδια στιγμή ο ταμίας έχει εξαφανιστεί, ενώ αντιδρώντας στις εξελίξεις, η ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας επισκέφτηκε χθες βράδυ τον εισαγγελέα και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Με σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των εφοριακών Χ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στην οικονομική διαχείριση του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και ανέφερε χαρακτηριστικά : "Η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων στα συνδικαλιστικά όργανα που είχα και έχω την ευθύνη ήταν και παραμένει διαχρονικά βασική αξιακή προϋπόθεση της συνδικαλιστικής μου δράσης.                 "Αντιλανβάνομαι τα κίνητρα και τις προσδοκίες ορισμένων να με εμπλέξουν με όσα έχουν διαδραματιστεί στον Σύλλογο Εφοριακών Ν. Αττικής και Κυκλάδων. Ξεκαθαρίζω δημόσια ότι ουδεμία σχέση έχω με τα καταγγελλόμενα και ότι αναμένω την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων".-                         




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.