Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μην υποθέσετε, ώ ... εβραιόπουλα, ότι δεν εργάζεσθε υπέρ ... ημών των Ελλήνων ...

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι πρώτη σε αριθμό εξαγορών
   Στη βδομάδα που ακολουθεί τοποθετούνται χρονικά οι ανακοινώσεις σχετικά με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση της Millennium Bank στην Ελλάδα.
   Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις μεταξύ της θυγατρικής της Millennium Bank, του πορτογαλικού ομίλου της Millennium bcp και της τράπεζας Πειραιώς καταλήγουν σε συμφωνία και αναμένονται οι ανακοινώσεις. Η Millennium Bank διαθέτει σήμερα στην Ελλάδα δίκτυο 120 καταστημάτων.
   Εφόσον ολοκληρωθεί τελικά η ένταξη της Millennium Bank στο δυναμικό της, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αναδεικνύεται σε πρωταθλητή εξαγορών και απορροφήσεων τραπεζών στην διάρκεια της τελευταίας 15ετίας όσον αφορά τον αριθμό των κινήσεων.
   Πιο συγκεκριμένα, το 1998 η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απορρόφηση των εργασιών της τράπεζας Chase Manhattan στην Ελλάδα, στην εξαγορά της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης και της μικρής εξειδικευμένης Τράπεζας Credit Lyonnais Hellas.
   Στις αρχές του 1999 προχώρησε στην απόκτηση του ελέγχου, μιας ακόμη τράπεζας, της Τράπεζας Χίου καθώς και στην απορρόφηση των εργασιών της τράπεζας National Westminster Bank PLC στην Ελλάδα.
   Τον Ιούνιο του 2000 πραγματοποίησε την ενοποίηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, μέσω της απορρόφησης των εμπορικών Τραπεζών Μακεδονίας-Θράκης και Χίου, δημιουργώντας μία από τις τρεις μεγαλύτερες ιδιωτικές Τράπεζες στην Ελλάδα.
   To 2002, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τον έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑbank) ενώ η απορρόφησή της από την Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2003.
   Στα τέλη Ιουλίου 2012 η Τράπεζα Πειραιώς απόκτησε το «υγιές» τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού).
   Τρεις μήνες αργότερα η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε συμφωνία με τη Societe Generale για την απόκτηση του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (99%) της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα.
   Αθροιστικά δηλαδή στη διάρκεια της τελευταίας 15ετίας προχώρησε στην εξαγορά εννέα συνολικών τραπεζών που είχαν παρουσία στην χώρα μας, κατακτώντας την τρίτη θέση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.