Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ποίος, όμως, ... Διεθνής Οργανισμός θα επιβάλη την ανάλογον προς την ζημίαν του Πλανήτου τιμωρίαν των σχιστομάτικων βάρβαρων και παράλογων ιαπώνων ; ...

Ραδιενέργεια από την Φουκουσίμα βρέθηκε 
σε ψάρια στην Καλιφόρνια
    Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τη διαρροή που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Ντάι-ίτσι της Ιαπωνίας, ωστόσο οι επιπτώσεις αυτής της καταστροφής εξακολουθούν να είναι αισθητές ακόμα και σήμερα στην άλλη πλευρά του πλανήτη.
   Μία έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, αναφέρει ότι μία ποσότητα τόνων που αλιεύθηκε ακριβώς έξω από την ακτή της Καλιφόρνια, έφερε ακτινοβολία, η οποία είχε διαρρεύσει το τσουνάμι στην Ιαπωνία.
   Η μελέτη εξέτασε τα επίπεδα ραδιενεργού καισίου (ένα από τα πιο κοινά κατάλοιπα των πυρηνικών αντιδράσεων σχάσης) σε τόνους του Ειρηνικού Ωκεανού. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έκθεση, τα επίπεδα του υλικού που ανιχεύθηκε στα ψάρια είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα, η παρουσία ραδιενεργού καισίου από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα, δείχνει πόσο εκτεταμένες ήταν οι επιπτώσεις της καταστροφής.
   Ο Ντάνιελ Μάντιγκαν, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, εξήγησε ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να τρώνε τόνο που έχει αλιευθεί στον Ειρηνικό.
   «Είμαστε εκτεθειμένοι σε ακτινοβολία με όλα σχεδόν τα τρόφιμα που τρώμε», είπε χαρακτηριστικά. «Το καίσιο από μόνο του δεν είναι ασφαλές, ωστόσο το μέγεθος της δόσης που μπορεί να πάρει κάποιος από την κατανάλωση τόνου είναι», προσέθεσε ο Μάντιγκαν, σημειώνοντας ότι το ισότοπο έχει παρουσία στη θαλάσσια ζωή του Ειρηνικού εδώ και δεκαετίες ως αποτέλεσμα των πυρηνικών δοκιμών στα μέσα του 20ού αιώνα.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου στο 40% των ψαριών που αλιεύονται κοντά στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχουν βρεθεί υψηλά επίπεδα μόλυνσης με καίσιο, αποδεικνύοντας ότι η μονάδα ενδέχεται να έχει ακόμα ορισμένες μικροδιαρροές. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους ψαριών παραμένουν σχετικά κοντά στην ακτή της Ιαπωνίας και δεν μεταναστεύουν μέχρι την Αμερική.
     Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.