Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Και την βλακο-γοτθία, και τις γαμημένες πολιτείες Αμερικής και το ηνωμένον (;) βασίλειον βαρβάρων πούστηδων και την κουτο-φραγγία των ρουθ-τσάϊλντ, ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΗ "εκεί που ξέρει" η ... ΓΙΔΟ-πούστρα, ο παν, και τα λοιπά Τάρταρα ...

Το μισό χρέος της Γερμανίας διεγράφη 
και το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε το 1953
   Τι μας διδάσκουν παλαιότερες κρίσεις χρέους Μια σύντομη αναδρομή σε κρίσεις χρέους του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα αναφέρει η Deutsche Welle.
   Κυρίως ποια λάθη πρέπει να αποφεύγονται και πώς μπορεί μια χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της Το γερμανικό παράδειγμα : το 1952 το εξωτερικό χρέος της ανερχόταν στα 30 δις γερμανικά μάρκα.
   Εάν οι 70 τότε πιστωτές της Γερμανίας επέμεναν σε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και πλήρη αποπληρωμή των δανείων, τότε πιθανότατα το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ.
   Αντ΄ αυτού όλες οι εμπλεκόμενες χώρες συμφώνησαν το 1953 στο Λονδίνο σε όρους που επέτρεπαν στην δυτικογερμανική οικονομία να ανασάνει και να αναπτυχθεί.
........................................................................................................................
   Το μισό χρέος της Γερμανίας διεγράφη, για ένα μέρος ορίστηκε μηδενικό επιτόκιο ενώ το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε σε μακροπρόθεσμη βάση.
..................................................................................................................
   Από το 1956 έχουν υπογραφεί στο Κλαμπ του Παρισιού περισσότερες από 400 συμφωνίες αναδιάρθρωσης για 85 χώρες. Οι ευνοϊκοί όροι που είχε αποσπάσει η Γερμανία το 1953, ήταν όμως για τις περισσότερες άπιαστο όνειρο.
 .........................................................................................................................................
Η απουσία πτωχευτικού δικαίου
..............................................................................................................................
Γι΄ αυτό και ο ίδιος θεωρεί επιτακτική την ανάγκη σύνταξης πτωχευτικού δικαίου για κράτη.

   (Περισσώτερα εις το κάτωθι Ιστολόγιον δημοσιεύσεως του κειμένου)
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.