Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κι' εγώ, ώ εβραϊκή ... πιθηκό-φατσα, τον προειδοποιώ, ότι οι ... ΚΡΕΜΑΛΕΣ δεν αφορούν μόνον τους εν Ελλάδι ΠΡΟΔΟΤΑΣ, αλλά και τους εκ Κύπρου ...

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
«Σου θυμίζω, είχες πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν»!
   Το «ναι» του Νίκου Αναστασιάδη στο σχέδιο Ανάν υπενθύμισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για να στηρίξει την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει επιτάχυνση στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.
   Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των κυπριακών εκλογών, σε συνάρτηση με την προοπτική της διαδικασίας στο Κυπριακό, ο Αχμετ Νταβούτογλου επεσήμανε ότι υπεύθυνοι για τη μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που είπε «όχι» το 2004, για να σημειώσει ότι τότε ο Ν. Αναστασιάδης είχε κάνει εκστρατεία υπέρ του «ναι».
   «Αν συνεχίσει τη στάση του αυτή ανοίγοντας το δρόμο για την ειρήνη, οπωσδήποτε θα βρει ανταπόκριση», δεσμεύθηκε ο τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στην «Πολιτική Ακαδημία» του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα.
   Ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτή που επιβράδυνε τη διαδικασία των συνομιλιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί Χριστόφια» και επανέλαβε ότι «η Τουρκία πιστεύει σε μία λύση που θα στηρίζεται στα ίσα δικαιώματα και στην αρχή της διζωνικότητας, αλλά θα πρέπει και η άλλη πλευρά να πιστεύει σε αυτό». «Αν η διοίκηση Αναστασιάδη τηρήσει στάση προς αυτή την κατεύθυνση», εκτίμησε, «θα υπάρξει επιτάχυνση στις συνομιλίες».
   Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του από την Προύσα της Τουρκίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο πλευρές μπορούν να φθάσουν σε συμφωνία, «αν ο Αναστασιάδης που επιχειρεί να παρουσιάσει εικόνα νέου ηγέτη, προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βούληση για τη λύση».  «Από τη στιγμή που θέλω τη συνέχιση των συνομιλιών, μπορώ να πω ότι έχω ελπίδες. Αλλά θα πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά», σημείωσε.
   Ερωτηθείς εξάλλου, αν τίθεται θέμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων σε περίπτωση λύσης, απάντησε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα». «Δεν έχουμε δώσει τέτοια υπόσχεση. Η παραμονή της Τουρκίας στο νησί ως εγγυήτριας χώρας είναι για μας εκ των ων ουκ άνευ», υπογράμμισε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.