Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Φώτιος ο Μέγας ! 1 (Ο υπερασπιστής του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού εκ των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων της εποχής του, εντός και εκτός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας)

   Ο τακτικός Αναγνώστης του Ιστολογίου εμού θα ενθυμήται την ανάρτησιν περί της ανάγκης ... αποκαταστάσεως της μνήμης του Αγίου Βασιλείου, τον οποίον τα εβραϊκά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του πλανήτου ... αντικατέστησαν, αντιστάσεως μη ούσης εκ της ... Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του κακομόρφου και μοχθηρού κοκκίνου νανοειδούς, το οποίον επιβιώνει εντός της Γης και ας προστατεύση ο Θεός του Σύμπαντος τους ηλιθίους και αποβλακωμένους ανθρώπους, ίνα μη το ... συναντήσουν ...   
   Ωστόσον, ... αποκαταστάσεως χρήζουν πολλοί Έλληνες, Αρχαίοι και Σύγχρονοι, των οποίων την μνήμην ... διέγραψαν τα εβραϊκά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ εκ του Λαού της Ελλάδος !
   Μεταξύ τούτων και ο Φώτιος ο Μέγας, ο Πατριάρχης της Κωνσταντινουπόλεως, όστις εστάθη βράχος ακλόνητος εις τας πιέσεις των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων της εποχής του, Αυτοκρατόρων και λοιπών Αξιωματούχων, υπερασπίσας τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ και τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ !   
   Αντιγράφω, λοιπόν, το άρθρον του θεολόγου-καθηγητού Λάμπρου Κ. Σκόντζου, ως εδημοσιεύθη ει το φύλον της 2ας Φεβρουαρίου 2013 της εφημερίδος "δημοκρατία", υπό τον τίτλον "Ο πολιτικός που έγινε (μέγας) Πατριάρχης !" και υπότιτλον "Ο (προστάτης της Ιεράς Συνόδου) Φώτιος, που διέδωσε τον Χριστιανισμό στους λαούς της Ευρώπης".
------------------------------------------------
   "Στις 6 Φεβρουαρίου εορτάζει η Εκκλησία μας τη μνήμη του Μεγάλου Φωτίου. Πρόκειται για μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα, που έχει λάβει δικαίως τον σπάνιο τίτλο του "Μεγάλου". Επίσης δεν θεωρείται μεγάλος μόνον από την Εκκλησία, αλλά και από την Ιστορία, διότι συγκαταλέγεται στους ξεχωριστούς πνευματικούς φάρους της ανθρωπότητας.
   Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 810 μ. Χ. από πλούσιους και ευσεβείς γονείς, τον Σέργιο και την Ειρήνη, οι οποίοι ανήκαν στις τάξεις των ορθοδόξων υπερασπιστών των Αγίων Εικόνων. Έλαβε σπουδαία κλασική και θεολογική μόρφωση στα ονομαστά πανεπιστήμια της Βασιλεύουσας. Μάλιστα, μετά τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων από την αγία Θεοδώρα την Αυγούστα και τον υιό της Μιχαήλ Γ΄ (842-867), το 843 ο Φώτιος ανήλθε με την αξία του σε υψηλά πολιτικά αξιώματα.
   Το 858, μετά την απομάκρυνση του πατριάρχη Ιγνατίου από τον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, ο αυτοκράτορας πρότεινε να ανέβει ο Φώτιος, ο οποίος είχε αναδειχθεί ενάρετος και συνετός άνδρας. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, δέχτηκε να εισέλθει στον ιερατικό Κλήρο. Σε μια εβδομάδα έλαβε και τους τρεις βαθμούς της ιεροσύνης. Η χειροτονία του ως επισκόπου και η ενθρόνισή του στον πατριαρχικό θρόνο έγινε τα Χριστούγεννα του 858.
   Ο Φώτιος από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε την αναδιοργάνωση της Εκκλησίας και το κλείσιμο των πληγών της, που είχε ανοίξει η εικονομαχική έριδα (726-843). Καλώντας άξιους συνεργάτες, αγωνίστηκε για την πνευματική ανόρθωση των πιστών και την ιεραποστολική αποστολή της Εκκλησίας, η οποία είχε αναστείλει τη λαίλαπα της εικονομαχίας. Άρχισε από τον εκχριστιανισμό των Βουλγάρων, τους οποίους μετέβαλε ταυτόχρονα και σε φίλους του βυζαντινού κράτους. Ανέθεσε στους δύο σπουδαίους Θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο να μεταβούν στην Ευρώπη και να εκχριστιανίσουν τους λαούς της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, οι οποίοι ήταν ακόμη ειδωλολάτρες. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικός φωτιστής της Ευρώπης ήταν ο Μέγας Φώτιος ! 
   Έπεται 2α συνέχεια του κειμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.