Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Με τον εις Κωνσταντινούπολιν εδρεύονταν Πλουτοκράτην ... ραχμί Κότς ήσαν συγγενείς, άρα γε ; ... Με τους εν Ελλάδι ... Κοτσ-ακά, Κοτσ-Αλή, Κωτσ-άκη, Κοτσ-άκη, Κωτσ-όπουλο και Κωστ-έα ; ...


   Ο Εντ Κοτς, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του 1980, ο οποίος έφτασε να θεωρηθεί η ενσάρκωση της πόλης την οποία οδήγησε να ξεπεράσει τις οικονομικές κρίσεις και να φτάσει σ' ένα επίπεδο ευημερίας που ζήλευαν άλλες πόλεις των ΗΠΑ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών.Ο Κοτς υπέφερε κυρίως από καρδιακά προβλήματα.
Ο σημερινός δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ χαιρέτισε τον Εντ Κοτς ως "έναν ακούραστο ηγέτη, θαρραλέο και ειλικρινή". Είχε καταφέρει να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης, η οποία βρισκόταν τότε στο πρόθυρα της χρεοκοπίας.
"Ο Εντ συνέβαλε στο να βγει η Νέα Υόρκη από την πιο μαύρη περίοδό της και την επανέφερε στο σωστό δρόμο", συνέχισε ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος ζήτησε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην πόλη.
Ο Εντ Κοτς υπηρέτησε τρεις θητείες επικεφαλής της πόλης, από το 1978 ως το 1989, μια εποχή κατά την οποία ωστόσο η Νέα Υόρκη βρέθηκε αντιμέτωπη με το AIDS, μια υψηλή εγκληματικότητα και πολλούς άστεγους. Το 1989 έχασε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για μια τέταρτη δημαρχιακή θητεία.
Πάνω απ' όλα, ο Κοτς θα αφήσει την ανάμνηση ενός πάντα ετοιμόλογου, αλλά και γραφικού πολιτικού. "Τι πιστεύετε για τη δουλειά μου;" ήταν η ερώτηση που έκανε σταθερά όποτε συναντούσε τους δημότες του.
   Yahoo ! Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.