Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Προς Αναγνώστην 13 ! (Και ουχί προς τα, λόγω ... ατιμωρησίας, θρασύτατα και προκλητικά ... κοπρόσκυλα-λούστρους της ξυπ/ξυπ) Μην υποθέσης, ώ Αναγνώστα, ότι τα ... 3,576 εκ. ευρώ πήγαν "στις τσέπες κάποιων λούστρων της ξυπ/ξυπ" ... "Για ... Εθνικούς λόγους εκλάπη το ποσόν" ...

O προμηθευτής των συστημάτων παρακολούθησης της ΕΥΠ 
οδηγήθηκε στον εισαγγελέα 
για χρέη 20 εκατ. ευρώ 
προς το Δημόσιο
   Ο Παναγιώτης Βαμβούκης, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Χρήστο είχαν συστήσει την εταιρεία συστημάτων ασφαλείας Βαμβούκης Group, η οποία προμήθευε την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική με υλικό παρακολούθησης τηλεφώνων, στον εισαγγελέα βρέθηκε για δεύτερη φορά λόγω οφειλών 20.514.688 προς το Δημόσιο.
  Ο κ. Βαμβούκης, είχε βρεθεί σε «περιπέτειες» με το ΣΔΟΕ από το 2012, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει τότε είχαν διαπιστωθεί υπερτιμολογήσεις στα συστήματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων το οποίο είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί η τιμή που πλήρωσε το Δημόσιο. Τότε, το ΣΔΟΕ επέβαλλε πρόστιμο από 9.000.000 ευρώ στη Βαμβμούκης Group για την προμήθεια από το κάθε ένα από τα οπλικά συστήματα, αναφέρει η Espresso.
Πως λειτουργούσε η εταιρεία
  Σύμφωνα με έγγραφα του ΣΔΟΕ, η εταιρεία του κ. Βαμβούκη εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για την προμήθεια των συστημάτων παρακολούθησης, τα οποία μάλιστα έκαναν «υπόγειες διαδρομές» από την Κύπρο μέχρι τον Παναμά μέχρι να φτάσουν στην ΕΥΠ, ενώ η ίδια έρευνα έδειξε πως τα δύο τηλεφωνικά συστήματα κόστιζαν συνολικά 3.860.000 ευρώ, αλλά εν τέλει το ελληνικό κράτος χρεώθηκε την αγορά τους 7.436.000 ευρώ.
  Εν τέλει, το πρόστιμο περιλήφθηκε στα 20.000.000 ευρώ τα οποία χρωστά η εταιρεία στο δημόσιο, με αποτέλεσμα ο κ. Βαμβούκης να βρεθεί εκ νέου στον εισαγγελέα.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.