Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ρέ ... Σ(ι)ώρ-ρα ! Εσύ δεν έλεγες, προ ολίγων μηνών ακόμη, ότι η ... εθνική τράπεζα του ... ρούθ-τσάϊλντ κατέχει την ... τράπεζα της Αιγύπτου, της τράπεζας της βουλγαρίας, της ρουμανίας, της Σερβίας και δεν ξέρω ποιάς άλλης Χώρας ; ... Τέτοια κατάντια αιφνιδίως πως ; ..."Απεχώρησαν" εκ ταύτης, απογυμνώνοντές την εκ των ... προικώων, τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της ρούθ ; ... Τι λέγει η ... υπηρεσία, εις την οποίαν εργάζεσαι ; ... Δεν μας ενημέρωσες ; ...

"Όταν η Εθνική πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα"

   Στο 10,8% διαμορφώθηκε το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας.
   "Όταν η Εθνική πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα" δήλωσε ο διευθύνων συμβούλος της τράπεζας, Αλ. Τουρκολιάς, μιλώντας σε στελέχη του ομίλου.
   Ο ίδιος τόνισε ότι η Εθνική θα διεκδικήσει οτιδήποτε προκύψει προς διάθεση στην εναπομείνασα διαδικασία συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος και zήτησε από εδώ και στο εξής η προσπάθεια όλων να εστιάσει στην αποτελεσματική αναδιάρθρωση της τράπεζας και την ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας στην οικονομία.
   Οι επενδυτές θα δικαιούνται για κάθε 1 νέα μετοχή 1 warrant, που θα ενσωματώνει το δικαίωμα αγοράς 8,2 μετοχών Εθνικής.
   Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα 3/4 της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιήθηκαν μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ενώ σχεδόν το 50% της αύξησης καλύφθηκε από κεφάλαια εξωτερικού, με αποτέλεσμα την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα 500 εκατ. ευρώ.
   Το 1/3 της αύξησης καλύφθηκε από εγχώρια νοικοκυριά, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 120.000 μετόχους, αντανακλώντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας και τα 2/3 της αύξησης καλύφθηκαν από Μετόχους που είχαν ήδη μετοχική θέση στην Εθνική.
   Η τράπεζα επανέλαβε ότι δεν χρειάσθηκε να εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες και ευχαρίστησε τους παλαιούς Μετόχους και τους νέους Επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου
   newmoney.gr
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.