Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Προς Αναγνώστην 14 ! (Και ουχί προς τα, λόγω ... ατιμωρησίας, θρασύτατα και προκλητικά ... κοπρόσκυλα-λούστρους της ξυπ/ξυπ) ΄Ωστε, οι ... σκοπιανο-γύφτοι και αι μ.υ. των ... ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΑΣ ΤΩΝ, εν' ώ αι μ.υ. της Ελλάδος ... δεν πράττουν το ... αυτό μετά των ΠΡΟΔΟΤΩΝ, διότι τους είπεν ο ... Απόλλων και η Αθηνά, ότι δεν πρέπει, να φονεύουν ... Δηλαδή, μην πάει το μυαλό σας, ότι αι μ.υ. της Ελλάδος ... ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ την Ελλάδαν ...


σκόπια : Απαξιωτικά δημοσιεύματα 

για τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

   Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες της ανεξαρτησίας του νοτιοσλαβικού κράτους, κατορθώθηκε να εξουδετερωθεί το ισχυρό δίκτυο συνεργατών Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
   Ωστόσο, τα νοτιοσλαβικά ιδρύματα είναι σιωπηλά με το είδος αυτό της σύγκρουσης, η οποία είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή, όταν από τη δεκαετία του ογδόντα η Ελλάδα προέβλεπε ένα ανεξάρτητο νοτιοσλαβικό κράτος.
    Με τη δημοσίευση  της μυστικής αλληλογραφίας μεταξύ ανώτερων Ελλήνων αξιωματούχων από τη Wikileaks, αρχίζει και η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη διάλυση του Ελληνικού μυστικού δικτύου στα Σκόπια.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα νυν και πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, στα μέσα ενημέρωσης και τα blogs στην Ελλάδα, φαίνονται δυσαρεστημένοι με τον τρόπο της διαχείρισης στον τομέα αυτόν, που έχει μείνει χωρίς αυτιά και μάτια και αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει σοβαρά την κατάσταση της ασφάλειας.
    Αν και είναι πάρα πολλά χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η Ελλάδα , σύμφωνα με πολλούς, έχει μια περίεργη συνήθεια, έχει ένα πιο ήπιας μορφής καθεστώς από αυτό του Ενβέρ Χότζα, εξακολουθεί να τρομάζει τους πολίτες της, ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα έγκειται στις αξιώσεις από τους γείτονες της, την Τουρκία, τη Νοτιοσλαβία και την Αλβανία.

Οι Έλληνες  δεν αγόραζαν στα τυφλά νοτιοσλαβικές επιχειρήσεις
    Κατά τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης μεγάλου μέρους των νοτιοσλαβικών εμπορικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα κατά την περίοδο 1998-2004, υπήρξε ενεργή συμμετοχή πρακτόρων και αναλυτών των ελληνικών αρχών χρησιμοποιώντας μεθόδους μυστικών υπηρεσιών λάβαιναν ακριβή γνώση για επιχειρήσεις προς αγορά και τα κέρδη τα οποία θα μπορούσαν να έχουν από επιτυχημένες εταιρείες στην περιοχή των Σκοπίων από τις λεγόμενες στρατηγικού τομέα.
    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Ελληνικές εταιρείες είχαν αγοράσει περισσότερες από 200 μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες απέφεραν αργότερα τεράστια έσοδα στους νέους ιδιοκτήτες.
    Μερικοί από αυτούς πωλούν τα προϊόντα τους στο Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή. Αίνιγμα ακόμη εξακολουθεί το γιατί κανείς στα Σκόπια δεν μπορούσε να προβλέψει ότι οι πωλήσεις των στρατηγικών επιχειρηματικών φορέων στους ξένους ήταν ένα λάθος.
    Και καθώς τα δίκτυα των συνεργατών του Ελληνικού στρατού στις τρείς αυτές χώρες βρίσκονται σε ύφεση, αν, βέβαια, εμπιστευτούμε τα ποικίλα μέσα ενημέρωσης και τα  Blogs, τα οποία στο παρελθόν έχουν παράσχει ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση στον τομέα αυτόν (αντικατασκοπεία).
    Η πλειοψηφία αυτών των μέσων ενημέρωσης, τα οποία συχνά στήνονται ή χρηματοδοτούνται από οργανισμούς, έχουν σκοπό να επηρεάζουν το κοινό ή να χειραγωγούν τις πληροφορίες μυστικού χαρακτήρα, τώρα όλο και πιο συχνά διατυμπανίζεται ότι η Ελλάδα δεν έχει συνεργάτες σε κρατικά ινστιτούτα, διπλωματίες και μέσα ενημέρωσης στις γειτονικές χώρες.

Κατάρρευση των συνεργατών των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών
    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κατάρρευση του δικτύου των συνεργατών ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, από την αρχή της πιστωτικής κρίσης και την είσοδο νέων ανθρώπων στον τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίοι έρχονται σε ανοικτή σύγκρουση με τις επιλογές του νέου Καραμανλή ή ακόμη και σε παλαιότερους ηγέτες, όπως ο Παπανδρέου, ο Σημίτης και ο Μητσοτάκης.
    Η Ελλάδα, όπως και η Βουλγαρία, στη Νοτιοσλαβία δεν δραστηριοποιείται μέσω υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία παρόλο που διευθυντικά στελέχη έχει πολίτες, δραστηριοποιείται ακολουθώντας στρατιωτικές μεθόδους και στην εσωτερική δομή της.
    Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο στα διεθνή πρότυπα, ως ενεργή στρατιωτική υπηρεσία, όταν, μάλιστα,  μια χώρα έχει άμεση απειλή στρατιωτικής σύγκρουσης με μια άλλη χώρα, όπως τα Σκόπια, σύμφωνα με τα γνωστά κριτήρια αφού θεωρούν ότι υπάρχει ανοικτή απειλή σύγκρουσης.
     Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Αλβανία, παρά τις φιλικές σχέσεις με τους γείτονες, οι μυστικές υπηρεσίες τους,  καλύπτονται από στρατιωτικές και όχι από πολιτικές μυστικές υπηρεσίες.
    ... Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάρρευση του Ελληνικού χταποδιού πληροφοριών στην περιοχή και στη Νοτιοσλαβία, ξεκίνησε με την εξάλειψη (δολοφονία) ενός ανώτερου υπαλλήλου, συνεργάτη, στο γραφείο του στα Σκόπια το περασμένο έτος.  Μετά το γεγονός αυτό από τις Ελληνικές φυλακές, όπως των Τρικάλων, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες δραπέτευσαν δεκάδες Αλβανοί πολίτες που είχαν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.
    Πληροφορίες που δίνονται από blog (greecesalonika.blogspot.com), συνδέουν τα δύο γεγονότα, ωστόσο δεν παρέχονται ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση αυτή, αλλά το  blog ομιλεί για ‘πόλεμο κατασκόπων και βρώμικες δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή’.
    Σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα σημειώνεται ότι η Νοτιοσλαβία-Σκόπια, δεν είναι παθητική στον τομέα της κατασκοπείας. Σε σχετικά άρθρα υποστηρίζεται ότι τα Σκόπια επισήμως προσπαθούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις- ΜΚΟ, που υποστηρίζουν  την ελευθερία της έκφρασης στη «μακεδονική» ταυτότητα.
    Οι Ελληνικές αρχές υποψιάζονται ότι πίσω από τις δραστηριότητες αυτές κρύβονται  τούρκικες υπηρεσίες που έχουν τον ίδιο σκοπό με τους νοτιοσλάβους, και αυτές οι δραστηριότητες είναι για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, οι οποίες με εξαίρεση των μουσουλμάνων δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα ή άλλα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα.
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.