Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ... ΣΚΥΛΟ-βο(υ)λγ(κ)αρία ίδια ήταν πάντα ! Αλλά αι Ένοπλαι Δυνάμεις της Ελλάδος, τίνος λόγου ένεκεν δέχωνται θρασυτάτας απαιτήσεις της ; ... "Για εκπαιδευτικούς σκοπούς" μόνον ; ... Γιατί δεν ζητά και ο Στρατός της Ελλάδος την διεξαγωγήν ... Ασκήσεως υπό την ονομασίαν ... "Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος" εντός της ... Φιλιππουπόλεως-πλόβντιβ ; ... Για ... εκπαιδευτικούς σκοπούς ... ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ !

Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ 

στη βουλγαρία

    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην βουλγαρία από 6 έως 8 Μαΐου, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της βουλγαρίας, Στρατηγού Simeon Simeonov. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας Angel Naydenov. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα στρατιωτικής συνεργασίας και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών αναφορικά με την υπαγωγή τμημάτων χερσαίων δυνάμεων του βουλγαρικού Στρατού στο Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
   
   Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και επισκέφθηκε την 3η Αεροπορική Βάση του Graf Ignatievo. Η τελευταία συγκεντρώνει το στόλο των μαχητικών αεροσκαφών MiG-21 και MiG-29 της βουλγαρικής Αεροπορίας. Υπενθυμίζεται ότι από 11 έως 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί στην εν λόγω αεροπορική βάση η πολυεθνική άσκηση «Thracian Star» με συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας ενώ πρόσκληση για συμμετοχή έχει αποσταλεί και στην ΠΑ.

strategyreports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.