Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Οι ... γαμημένες πολιτείες Αμερικής και ο ... ΠΟΥΣΤΡΟ-μπλέρ θα πληρώσουν το ΕΓΚΛΗΜΑ τούτο !

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Μισό εκατομμύριο νεκροί 
στο Ιράκ από το 2003

   Περίπου μισό εκατομμύριο Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους από το 2003, έτος της αμερικανικής εισβολής στη χώρα μέχρι και το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδρύματος   PLOS (Public Library of Science). Ο αριθμός αυτός είναι κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τις εκτιμήσεις που υπήρχαν μέχρι σήμερα.
   Πιο συγκεκριμένα οι απώλειες της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ για τους Ιρακινούς ανέρχονται στα 460.000 άτομα από το Μάρτιο του 2003 μέχρι και τα μέσα του 2011 και έχουν προέλθει τόσο από την αμερικανική εισβολή όσο και από την μετέπειτα παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα.
   Από τους ανωτέρω θανάτους ένα 35% φαίνεται πως προέρχεται από τις δυνάμεις κατοχής, ένα 32% από τις ένοπλες ομάδες εντός του Ιράκ και ένα 11% από κοινούς εγκληματίες. Στην ίδια μελέτη διευκρινίζεται πως το 63% των θανάτων προήλθαν από πυρά όπλων και 12% από βομβιστικές επιθέσεις.
   Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν πως «τα ευρήματά τους στηρίζονται στις πιο ανανεωμένες εκτιμήσεις για τους θανάτους στο Ιράκ από το πόλεμο του 2003 και ότι επακολούθησε μέχρι το 2011».
   Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη συλλογή των στοιχειών τους από τυχαία επιλεγμένες 2000 οικογένειες  που απώλεσαν συγγενικά τους πρόσωπα σε 100 διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα. Στη συνέχεια προέβαλλαν τα στοιχεία αυτά στον πληθυσμό του Ιράκ ο οποίος αριθμεί 32 εκατομμύρια για να εξάγουν τα τελικά τους αποτελέσματα.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.