Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Χαίρε Στρατηγέ Giap ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ, αλλά και ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ! Δικαίως ο Λαός του Βιετνάμ σε αγαπά !

 
Ο "ΚΟΚΚΙΝΟΣ" ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ
Πέθανε ο Στρατηγός Nguyen Giap -
 Ταπείνωσε ηπα και γαλλία
   Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 102 ετών, άφησε ο «αυτοδίδακτος» στρατηγός Vo Nguyen Giap, που υπήρξε για τους Βιετναμέζους μια θρυλική μορφή της ιστορίας τους. 
   Πρόκειται για τον άνθρωπο που, ουσιαστικά, απελευθέρωσε τη χώρα από τους Γάλλους αποικιοκράτες, αλλά και ανάγκασε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να «σώσουν» το Βιετνάμ από τον κομμουνισμό.
   Το πάλαι ποτέ «γεράκι» του Βιετνάμ κέρδισε τη φήμη του ευφυούς και αδίστακτου ηγέτη. Πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα, Ανόι, υποφέροντας από μακρόχρονη ασθένεια, που τον είχε αφήσει «σκιά» του παλιού του εαυτού.
   Η «κληρονομιά» που άφησε στο Βιετνάμ μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν του προέδρου Χο Τσι Μινχ, που οδήγησε τη χώρα στην ανεξαρτησία.
   Το προσωνύμιο «Κόκκινος Ναπολέων», που του αποδόθηκε, ήταν χαρακτηριστικό των ηγετικών του ικανοτήτων. 
   Ήταν, άλλωστε, εκείνος που ξεχώρισε και οδήγησε έναν στρατό ανταρτών με πέδιλα φτιαγμένα από λάστιχα αυτοκινήτων, που συναρμολογούσαν κάθε νύχτα τα όπλα τους στα βουνά, σε μια ανέλπιστη νίκη επί των Γάλλων στρατιωτών στο Ντιέν Μπιέν Φου, το 1954, σε μια πολιορκία που διήρκεσε 55 ημέρες και έμεινε στην ιστορία ...
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.