Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΜΩ τους βενιζέλους ! Ήτοι τους ... μπεν ζελούν ! Συνεπώς προς ταύτα, ΓΑΜΩ τους ... δημοκρατικούς (... τραμπούκοι είναι μόνον οι ... πατριώται), ήτοι τους ... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίους ! ...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Β. Αυλωνίτης
Όταν οι "βενιζελικοί" 
τον πυροβόλησαν

   Mια Ελλάδα όπου ο φανατισμός, ο διχασμός και το μίσος των βενιζελικών και των αντιβενιζελικών, προκαλούσε άφθονο αίμα: Τον Αύγουστο του 1931, ένα σατυρικό θεατρικό εργο με τίτλο "Η Κατεργάρα" στο θέατρο Περοκέ, κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον, 27χρονο τότε ηθοποιό,  Βασίλη Αυλωνίτη, όταν τέσσερις βενιζελικοί οπλοφόροι εκνευρισμένοι από το αντιβενιζελικό περιεχόμενo μιας συγκεκριμένης σκηνής του άνοιξαν πυρ κατών των ηθοποιών !
   Τελικά σκοτώθηκε από την επίθση των βενιζελικών μόνο ο τεχνικός του θεάτρου, Παναγιώτης Μωραΐτης.
   Η παράσταση σημείωνε μεγάλη επιτυχία και το κοινό συνέρρεε καθημερινά στο θέατρο, για να απολαύσει εκτός από τον Αυλωνίτη, την Ζαζά Μπριλλάντη και τους άλλους κωμικούς του θιάσου.
   Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πάνω στη σκηνή βρισκόταν ο Αυλωνίτης και παρουσίαζε το σκετς με τίτλο «Από τους Υπουργούς βγήκαν τα κολοκύθια». Στο συγκεκριμένο νούμερο, ο ηθοποιός σατίριζε τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο και αρκετούς συνεργάτες του.
   Τότε όρμησαν στην σκηνή τέσσερα άτομα και ένας από αυτούς πυροβόλησε τον ηθοποιό
Την τελευταία στιγμή, ο Αυλωνίτης  εσκυψε και οι σφαίρες βρήκαν τον 35χρονο τεχνικό του θεάτρου, ο οποίος πέθανε ακαριαία. Αρκετοί από τους θεατές, ο λογιστής του θεάτρου και μια ηθοποιός, τραυματίστηκαν ελαφρά. 
    Την επόμενη μέρα, ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης Παναγής Τσαλδάρης, καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση και βρήκε την ευκαιρία να πάρει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης με το μέρος του.
   Το περιστατικό συγκλόνισε τον θεατρικό κόσμο, αφού εκτός από τη ζωή που χάθηκε, αμέσως μετά επιβλήθηκε προληπτική λογοκρισία σε όλα τα θέατρα.
   Ο Αυλωνίτης γλίτωσε από θαύμα, αλλά όπως έλεγε ο ίδιος, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το αιματηρό συμβάν. Μέχρι το τέλος της ζωής του ένιωθε τύψεις, για τον άνθρωπο που χάθηκε άδικα, εξαιτίας της σάτιρας.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.