Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Βρέ ... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-nomist ! Σαν πολύ ... ανεκτικούς εις τας εν λόγω αποσχίσεις σας βρίσκω ... Θα ήσασθε εξ ίσου ανεκτικοί και εις την απόσχισιν της Βορείου Ηπείρου εκ της ζωο-αλβανίας ; ... Του Μοναστηρίου εκ των ... ΤΣΟΓΛΑΝΟ-σκοπίων ; ... Της Φιλιππουπόλεως και του Πύργου εκ της ... ΣΚΥΛΟ-βολγκαρίας ; ... Του ... ημίσεως της ... μογγολο-εβραιοτουρκίας ; ... Και την ΕΝΩΣΙΝ απάντων των εν λόγω περιοχών μετά της ... Ελλάδος ; ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

ΦΕΤΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΧΙΣΕΙΣ ΣΚΩΤΙΑΣ - ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
Economist : Χρονιά σημαντικών αλλαγών 
το 2014
   Μια χρονιά με ιδιαιτερότητες θα είναι και το 2014, όπως όλα δείχνουν. Στα αθλητικά δρώμενα, την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι, των οποίων προεδρεύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Να σημειωθεί πως έχουν ήδη καταρρίψει κάθε ρεκόρ κόστους Ολυμπιακών Αγώνων. 
   Στη συνέχεια, μία ακόμη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Ρίο της Βραζιλίας: Το Μουντιάλ θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου με τον τελικό, που θα αναδείξει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο.
   Σε πολιτικό επίπεδο, το 2014 θα είναι μια χρονιά κραδασμών και αλλαγών. Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε χώρες του κόσμου, στις οποίες ζει το 40% του πληθυσμού του πλανήτη, ανάμεσά τους και η Ινδία.
   Ακόμη και οι συνήθως βαρετές ευρωεκλογές αναμένεται να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον λόγω της αναμενόμενης εκτόξευσης των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.
   Έκπληξη θα αποτελέσει το αν η Σκωτία θα ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο τον προσεχή Σεπτέμβριο στο σχετικό δημοψήφισμα. Αν το πράξει όμως, οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές από την Καταλωνία μέχρι το Κεμπέκ.
   (Το πλήρες κείμενον δημοσιεύεται εις το κάτωθι Ιστολόγιον)
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.