Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ως δημοσιεύεις την είδησιν, ώ ... ισραηλο-fence, ... δοξάζεται το ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ισραήλ ; ... Αλλά ... 900 έτη πριν υφίστατο κράτος ... ισραήλ ; ... ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά περί ... ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ και ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ... ΕΓΩ, όμως, σε ειδοποίησα, πολλάκις ! Εσύ τον ... εβραϊκόν χαβά σου ! Δικαίωμα ... Επί του παρόντος ! Διότι κατόπιν μικρού διαστήματος χρόνου θα ... ΓΕΥΘΗΣ την Ποντιακήν ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Εντυπωσιακά ευρήματα από συντριβάνι 900 ετών (εικόνες)
   Φαίνεται πώς τα συντριβάνια και η αισθητική του κήπου δεν είναι προνόμιο μόνο της σύγχρονης εποχής. Πρόσφατες ανακαλύψεις στην Ράλμα στο ισραήλ έφεραν στο φως σωληνώσεις ηλικίας 900 ετών που σχημάτιζαν ένα αρχαίο συντριβάνι.
   Οπως εξηγεί ο Χαγκίτ Τοργκ, επικεφαλής της ανασκαφής που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Αρχής Αρχαιοτήτων του ισραήλ «πρόκειται για ένα ιδιόκτητο κτίριο που ανήκε σε μια πλούσια οικογένεια και το συντριβάνι χρησιμοποιούνταν για διακόσμηση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα σιντριβάνι εντοπίζεται μακριά από το Λευκό τέμενος, το οποίο ήταν το κέντρο της Παλιάς Πόλης. Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι υδραυλικές εγκαταστάσεις αρχαίου συντριβανιού ανακαλύφθηκαν εντελώς άθικτες.»
   Οι σωλήνες των άλλων συντριβανιών δεν κατάφεραν να επιβιώσoυν από τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα το 1033 και το 1068. Ωστόσο τα υπόλοιπα ευρήματα δείχνουν ότι ολόκληρη η περιοχή εγκαταλείφθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα μ.Χ. πιθανότατα στον απόηχο του σεισμού.

   (Εντός του άρθρου δημοσιεύωνται και έτεραι 2 φωτογραφίαι) 
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.