Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΩΝ-ΝΟΣ Α. ΠΛΕΥΡΗΣ : ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1965-1977, Τά άγνωστα παρασκήνια ! 10 (Η ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΑΛΕΙΨΕΝ ΤΑΥΤΗΝ Ο ΛΑΔΑΣ ! )

   Αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, εκ των σελίδων 81 έως 84 του ως άνω βιβλίου
   "Το καλοκαίρι του 1971 ο Λαδάς μου εζήτησε ......... να τον ακολουθήσω στην Λάρισσα, όπου ανέλαβε Υφυπουργός-Περιφερειακός Διοικητής Κεντρικής Ελλάδος με έδρα εκείνη την πόλιν
............................................................................................................................................
   Ένα μελαγχολικό Σεπτέμβριον εξεκίνησα ..................................................
   Στο υπουργείο ειργάζωντο - τρόπος του λέγειν - περίπου 2.500 υπάλληλοι. Στο γραφείον μου είχε σωρευθή ένα βουνό από έγγραφα. Οτιδήποτε επήγαινε στον Λαδά αυτός εσημείωνε "κ.Πλεύρη". Είχε άλλα στο μυαλό του, δια να ασχοληθή με την γραφειοκρατία. Επελάγωσα. Εφώναξα τον Καναβό να έλθη στην Λάρισσα και να διορισθή στο υπουργείο. Ευτυχώς ανταπεκρίθη και ήλθε, δια να τον φορτώσω με εργασίαν. Μου έδωσαν και 5-6 συνεργάτας και κάπως ετακτοποιήθημεν.
  Ο Λαδάς δεν είχε πλέον την αρχικήν του δύναμιν, αλλά αυτό ήτο ενδοεπαναστατικόν γεγονός. Ο κόσμος εγνώριζε την φήμην και τον δυναμισμόν του. Η δραστηριότης του υπήρξε πρωτοφανής. Εκάλεσε τους νομάρχας, δημάρχους και επιθεωρητάς, που μετετέθησαν στο υπουργείον κι' έδωσε μίαν γενικήν κατεύθυνσιν. "Δεν θέλω χαρτιά. Είμαι άνθρωπος της πράξεως. Τα προβλήματα θα λύνωνται αμέσως και επί τόπου, μαζί με τους ενδιαφερομένους και να θυμάσθε : όχι νομικισμούς, όχι γραφειοκρατία και πάντοτε προέχη ο άνθρωπος. Για ότι κάνετε είμαι υπεύθυνος εγώ. Συνεπώς μην ανησυχήτε και προχωρήστε". 
   Η τακτική του απέδωσε. Η γραφειοκρατία εξηφανίσθη ή δια την ακρίβειαν περιορίσθη, στα απαραίτητα
   Ωργανώσαμεν τον σύλλογον "ΦΡΟΝΤΙΣ" ο οποίος εφρόντιζε τους πένητας, τους πάσχοντας, κλπ. Δια να αυξήση τα έσοδά του ο Λαδάς έφερε με ελικόπτερο γνωστούς καλλιτέχνας π.χ. Διονυσίου, Μοσχολιού, Ζαμπέτα, κ.τ.λ. και έδιδαν παρααστάσεις στα στάδια Λαρίσσης, Βόλου, Τρικάλων, κ.τ.λ. με φθηνό εισιτήριο. Τα στάδια εγέμιζαν από κόσμον και η ΦΡΟΝΤΙΣ απέκτα χρήματα, δια το φιλανθρωπικόν της έργον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.