Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

"Οι ... ανέμελες πεταλουδίτσες και ο ... μαύρος" ...

ΡΩΣΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις 
είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»
   «Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.  .
   «Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο  ενδεχόμενο» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Gerasimov το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της στρατιωτικής εκπαίδευσης αλλά και συμβολαίων που παραχωρεί ο ρωσικός Στρατός σε εταιρείες και ιδιώτες για θέματα επιμελητείας.
   Η αναφορά του Ρώσου στρατηγού στο θέμα ενός γενικευμένου πολέμου ή σύρραξης αν και ήταν γενική καθώς δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα όπως τονίζουν Ρώσοι αναλυτές:
   Είτε μια σύρραξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας όπου αυτή θα συμπεριλαμβάνει τη ρωσική αντίδραση σε μια ενδεχόμενη κίνηση των δυτικών, είτε στο Ιράν όπου η Ρωσία έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει –και προσφάτως διαμέσου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov- ότι ένα κτύπημα εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν ένα τεράστιο λάθος.
   Η αναφορά του Ρώσου στρατηγού μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να ερμηνευθεί. Οι απόψεις του ρωσικού γενικού επιτελείου αντικατοπτρίζουν ουσιαστικά τις απόψεις του Κρεμλίνου και την σοβαρή «όχληση» αν όχι  και εκνευρισμό του τελευταίου από τις απανωτές δυτικές «σταυροφορίες» στη Λιβύη, τη Συρία, το κλίμα αστάθειας στον Κόλπο με επίκεντρο το Ιράν και λίαν προσφάτως στο Μάλι.
   Η ρωσική ηγεσία πολιτική αλλά και στρατιωτική θεωρεί πως η απροκάλυπτη αυτή επιθετικότητα  της Δύσης απέναντι και σε ρωσικά ζωτικά συμφέροντα δεν μπορεί να μείνει επί μακρού αναπάντητη θεωρώντας αλαζονική τη στάση ιδιαίτερα κάποιων ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στις επιφυλάξεις και τις προειδοποιήσεις που εγείρει συχνά πυκνά η Μόσχα. 

   (Περισσώτερα εις το κάτωθι Ιστολόγιον δημοσιεύσεως του κειμένου)
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.