Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εις τα ... ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Ελλάδος δεν αρμόζει ... αγχόνη, ως θα έλεγεν ο αγαπητός Μοναχός Δωρόθεος, αλλά ... ΠΟΛΥΕΤΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ... Ειδέτε κάτωθι έν περιστατικόν της ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΥΤΟΥΣ, ήτοι εναντίον των Δικηγόρων ... 1

  Θα είχες ακούσει, ώ Αναγνώστα, περί του ... πολέμου των τελευταίων Κυβερνήσεων εναντίον των ... κλειστών επαγγελμάτων, κυρίως των ... Δικηγόρων και των Ιατρών ... Ο πόλεμος είχε ως σκοπόν, ΔΗΘΕΝ, το ... περαιτέρω ... άνοιγμα των επαγγελμάτων και την ... πτώσιν των αμοιβών ...
   Η ... λύσσα, κυριολεκτικώς, εναντίον των Δικηγόρων θα έμεινεν, οπωσδήποτε, εις την μνήμην των Πολιτών.
   Αντιθέτως, ουδείς θα ενθυμείται ανάλογον λύσσαν και περί των Δικαστικών Επιμελητών ! ...
   Γιατί, άρα γε ; ... 
   Άς είδωμεν, λοιπόν, τα του επαγγέλματος των Δικαστικών Επιμελητών, ως παρουσιάζει ταύτα Δικηγόρος Αθηνών, εις το φύλλον υπ' αρ. 2 της συνδικαλιστικής εφημερίδος "ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ" (Φεβρουάριος 2008), υπό τον τίτλον "Ο κλειστός αριθμός στο επάγγελμα των Δικαστικών Επιμελητών" :

   "Το επάγγελμα των Δικαστικών Επιμελητών έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο κλειστά επαγγέλματα στις μέρες μας. Είναι ένας κλειστός αριθμός (numerus clausus) με 800 Δικαστικούς Επιμελητές για ολόκληρη την Αττική και πάρα πολλοί απ' αυτούς έχουν γίνει ζάπλουτοι. Αποκερδαίνουν 40-50.000.000 δραχμές το χρόνο και έχουν φθάσει στο σημείο να κατέχουν στην κυριότητά τους σειράν ακινήτων και πολυκατοικίες.
   Αυτός ο κλειστός αριθμός των 800 Δικαστικών Επιμελητών σε 5.000.000 κατοίκους και 30.000 Δικηγόρους είναι απαράδεκτος, εκβιαστικός και αναποτελεσματικός για την εκτέλεση των εργασιών μας.
   Στα τελευταία έξι χρόνια έχουν προστεθεί στο επάγγελμά μας 5.000 νέοι Δικηγόροι και στους Δικαστικούς Επιμελητές προστίθενται μόνον τέσσερεις (4) τον χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
   Οι μαχόμενοι Δικηγόροι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, βρισκόμαστε σε ένα διαρκή εκβιασμό, για να εκτελέσουμε τις δικαστικές αποφάσεις και πληρώνουμε πολλά χρήματα και ακριβά, πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα.
   Δεν είναι της παρούσης στιγμής (δεν επαρκεί άλλωστε ο χώρος) για να αναφερθούμε στις εισπρακτικές εταιρίες, πίσω από τις οποίες κρύβονται Δικαστικοί Επιμελητές και μερικοί συνάδελφοι, ούτε βεβαίως στις κολοσιαίες Ανώνυμες Εταιρίες συμφερόντων Δικαστικών Επιμελητών, που απασχολούν δεκάδες Δικαστικούς Επιμελητές, ως υπαλλήλους και συναδέλφους Δικηγόρους επίσης, ως υπαλλήλους.
   Εφ' όλων αυτών όμως, θα επανέλθουμε αναλυτικώς και με επίσημα στοιχεία στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας.
   Κ.Μ.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.