Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ώστε, οι ... τράπεζες ήσαν απλώς πολύ ... αλαζονικές ! ... Το να απομυζής, δηλαδή, και να καταστρέφης κράτη και Λαούς αποτελεί θέμα ... σαβουάρ βίβρ ; ... Μην συναντηθούμε κάποια ... σκοτεινή νύκτα, ώ ΣΚΟΥΠΙΔΙ, επειδή η ... Ποντιακή θα είναι πολύ ... αλαζονική ...

«Πρέπει να αλλάξουμε»

Οι τράπεζες ήταν πολύ αλαζονικές παραδέχεται στέλεχος της UBS


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
   Την ανάγκη αλλαγής του τραπεζικού τομέα γιατί «υπήρξε πολύ αλαζονικός» παραδέχτηκε ο επικεφαλής του επενδυτικού κλάδου της ελβετικής τράπεζας UBS, η οποία καταδικάστηκε για το σκάνδαλο του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor, και η οποία, όπως είπε, δεν έχει ακόμα εξαλείψει ορισμένα «αρνητικά στοιχεία» της επιχειρησιακής της κουλτούρας.
   «Ήμασταν όλοι πιθανώς πολύ αλαζονικοί, πολύ σίγουροι ότι τα πράγματα ήταν σωστά όπως ήταν. Νομίζω ότι ο τομέας πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Αντρέα Ορσέλ ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μετά το σκάνδαλο της χειραγώγησης του Libor.
    Όπως πρόσθεσε, «η UBS, όπως και οι άλλοι όμιλοι, δεν είχε μια ενιαία κουλτούρα, επειδή κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αναπτύχθηκε, προσέλαβε προσωπικό σε πολλές ομάδες, αγόρασε εταιρείες».
    «Υπάρχουν σίγουρα στοιχεία στις κουλτούρες μας που είναι αρνητικά και πρέπει να τα εξαλείψουμε. Προσπαθούμε τώρα να τα εξαλείψουμε», σημείωσε.
    Ο Ορσέλ, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της UBS από τον περασμένο Νοέμβριο, διαβεβαίωσε ότι η διεύθυνση της UBS είχε «επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης που ο όμιλος είχε στο παρελθόν».
    «Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο», αλλά «είμαι επίσης πεπεισμένος ότι έχουμε και πολλά να κάνουμε ακόμη», επισήμανε.
    Η ελβετική τράπεζα καταδικάστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου να πληρώσει πρόστιμο-ρεκόρ 1,5 δισ. δολαρίων στις βρετανικές και τις αμερικανικές Αρχές επειδή χειραγώγησε το επιτόκιο διατραπεζικών χορηγήσεων Libor που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό στον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς επηρεάζει δάνεια και χρηματοοικονομικά προϊόντα αξίας μεγαλύτερης των 300
τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Το σκάνδαλο Libor ξέσπασε στο τέλος Ιουνίου, όταν η βρετανική τράπεζα Barclays αποκάλυψε ότι θα πληρώσει 290 εκατομμύρια στερλίνες για να θέσει τέρμα στις έρευνες των βρετανικών και αμερικανικών τραπεζικών ρυθμιστικών αρχών για τη χειραγώγηση του Libor και του ευρωπαϊκού ομολόγου του Euribor.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.