Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Και τα ... 8.000.000 ευρώ, τα οποία είχον βρεθεί επ' ονόματί της εις τράπεζαν ; ... Και έτερα, τα οποία πιθανώς κρύπτωνται εν τω εξωτερικώ ; ... "Καλά τα δικηγορικά κόλπα, αλλά καλύτερη η αλήθεια" !

Σε Δεινοκράτους και Κεφαλληνίας

Στο Δημόσιο εκχωρεί τρία ακίνητα 

η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αθήνα
   Συμβόλαιο, με το οποίο εκχωρεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα που κατέχει και της καταλογίζεται ότι απέκτησε με «παράνομο χρήμα» του πατέρα της, προσκόμισε στο δικαστήριο η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.
   Η κατηγορουμένη, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, παρέδωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς στο Δημόσιο, για το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους και για τα δύο ακίνητα της οδού Κεφαλληνίας, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει στην Ελλάδα με τα τρία παιδιά της και να είναι «ξεκάθαρη με τους συμπολίτες της».
   Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, «η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Η εντολέας μου είναι αθώα. Έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα και θέλει, απέναντι στους συμπολίτες της, να είναι ξεκάθαρη».
Πρόεδρος: Ναι, μα είναι δεσμευμένα αυτά.
Δημητρακόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μία δεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες αποφάσεις. Εμείς το δίνουμε τώρα, με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο έκανε και ο Λάκης Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα, αλλά η Δικαιοσύνη το εκτίμησε.
   Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο πρόεδρος ζήτησε να ξεκινήσουν οι απολογίες την 29η Ιουλίου, με πρώτη αυτή του βασικού κατηγορούμενου πρώην υπουργού.
   Τόσο ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και η υπεράσπιση του, ωστόσο, δεν συμφώνησαν με το πρόγραμμα του δικαστηρίου, ζητώντας περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία τους, κάτι που δεν δέχθηκε ο πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα τους είπε χαρακτηριστικά: «Ακυρώστε τα εισιτήρια σας, δεν θα διακόψουμε, αν δεν έχουμε φτάσει στο πέρας των απολογιών».
   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.