Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 3

  Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος
  
 Αντί Εισαγωγής

Όταν τα διαγράμματα "μιλούν" 
Οκτώβριος 2010
(Συνέχεια εκ των δύο προηγουμένων αναρτήσεων του ιδίου άρθρου)
   Η ιστορία που μας αφηγούνται τα παραπάνω διαγράμματα είναι η εξής : η Ελλάδα δέχτηκε δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις από το 2008 και μετά και όχι μία. Και οι δύο είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αυξημένου ευρωπαϊκού ρίσκου, το οποίο οδήγησε σε πτώση του ευρώ και άνοδο του δολαρίου, βοηθώντας : α) τη Γερμανία και τη Γαλλία να πετύχουν έμμεση υποτίμηση του ευρώ, στηρίζοντας την οικονομία τους και θέτοντας τη βάση για την ανάρρωση που ακολούθησε αμέσως μετά από αυτές τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις και β) τις ΗΠΑ να ανακτήσουν σε ένα βαθμό την αξιοπιστία του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος, χτυπώντας το ευρώ, και να πετύχουν τη φυγή κεφαλαίων προς την ασφαλή αμερικανική αγορά ομολόγων, προκαλώντας έτσι πτώση του δικού τους κόστους δανεισμού, σε μια περίοδο που χρειάζονται δανεικά κεφάλαια στο μεγαλύτερο βαθμό από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
   Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο περιόδων όμως δεν τελειώνουν εδώ, αλλά εκτείνονται και στο πολιτικό σκηνικό, το οποίο χαρακτηρίστηκε και στις δύο περιπτώσεις από δραματική αύξηση της πολιτικής αστάθειας (θυμηθείτε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε κάθε περίοδο) και από τη ρίψη δύο πολιτικών πυρηνικών βομβών πολλών μεγατόνων, μια σε κάθε αντίστοιχη περίοδο : η πρώτη πολιτική πυρηνική βόμβα ήταν η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Κώστα Σημίτη στις 18 Δεκεμβρίου 2008 κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, όπου, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια έγινε δημόσια αναφορά για προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δεύτερη ήταν η "αποκάλυψη" από τον πρωθυπουργό κύριο Γιώργο Παπανδρέου του πραγματικού (;) δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας.
   Στην ομιλία του ο κύριος Σημίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής αποκαλυπτικά για την ελληνική κρίση στοιχεία :
      α) Η Ελλάδα, πιστεύουν, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να  
          προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να  
          εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, ώστε η 
          παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι 
          αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής 
          Επιτροπής.    
      β) Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν να βρεθούν αν 
          συνεχιστεί η σημερινή πορεία.
      γ) Σε περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού 
          του ελληνικού κράτους, θα έχει δοθεί η αφορμή να 
          διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση του προβλήματος θα 
          πρέπει να αναζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔΝΤ.
   Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκε εκ των υστέρων προφητική, αν και ήταν μάλλον περισσότερο ενημερωτική και περιγραφική των επιθυμιών συγκεκριμένων αμερικανικών, ευρωπαϊκών και τραπεζικών κύκλων. Ο κύριος Σημίτης με τρόπο απλό και ξεκάθαρο μετέφερε αυτό που γνώριζε ότι επιθυμούσαν κάποιοι από τους "συμμάχους", τους εταίρους και τους δανειστές μας για το μέλλον της Ελλάδας. Είναι ενδιαφέρον πως στην ομιλία του αναφέρονται τα ασφάλιστρα των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή ακριβώς τα χρηματοπιστωτικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.