Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 2

   Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον- χάρτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος !

(Συνέχεια εκ της προηγουμένης ομοίας αναρτήσεως)
  
 Αντί Εισαγωγής
Όταν τα διαγράμματα "μιλούν" 
Οκτώβριος 2010

   Μια πιο διεισδυτική ματιά στο διάγραμμα (οαρχαίος : το άρθρον περιέχει αρκετά διαγράμματα, σχετικά ως προς το θέμα το οποίον διεξέρχεται και τα οποία δεν παραθέτω, ίνα μη επιβαρύνω περισσώτερον το άρθρον) του επιτοκίου του δεκαετούς Ελληνικού ομολόγου αποκαλύπτει μία περίεργη ομοιότητα της εξέλιξης της κίνησής του σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους : μεταξύ Οκτωβρίου 2008 και Απριλίου 2009 και μεταξύ Οκτωβρίου 2009 και Απριλίου 2010. Η τεχνική ανάλυση μας δείχνει ότι :
    α) Τα δύο αυτά διαστήματα είναι όμοια τόσο χρονολογικά (Οκτώβριος-Απρίλιος) όσο και ως προς τη χρονική διάρκειά τους.
    β) Και στις δύο περιπτώσεις είχε προηγηθεί πτώση του επιτοκίου μέχρι τον Οκτώβριο και ξαφνική και δραματική άνοδός του μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους.
    γ) Και στις δύο περιπτώσεις η άνοδος έφερε το επιτόκιο από το επίπεδο κοντά στο 4,5 % τον Οκτώβριο σε αυτό πάνω από το 6,00 % τους επόμενους μήνες.
   Η χρηματοπιστωτική ομοιότητα των περιόδων Οκτωβρίου 2008-Απριλίου 2009 και Οκτωβρίου 2009-Απριλίου 2010 δεν αποτυπώνεται μόνο στο διάγραμμα του δεκαετούς Ελληνικού ομολόγου, αλλά και σε μία σειρά άλλων διαγραμμάτων, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Έτσι, στα δύο αυτά διαστήματα είναι παρόμοια, όπως αναμενόταν, η κίνηση του spread του επιτοκίου του δεκαετούς Ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού.
   Είναι επίσης παρόμοια η κίνηση των Ελληνικών CDS, δηλαδή των ασφαλίστρων των Ελληνικών ομολόγων, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής τους από την πλευρά της Ελλάδος. 
   Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι στα δύο κρίσιμα αυτά διαστήματα είναι παρόμοια η κίνηση του δολαρίου, με το δείκτη δολαρίου να απογειώνεται απί τις 75 στις 89 μονάδες μεταξύ Οκτωβρίου 2008-Απριλίου 2009 και από τις 74 στις 89 μονάδες μεταξύ Οκτωβρίου 2009-Απριλίου 2010, καταγράφοντας την αντίστοιχη άνοδο σε αντίστοιχο διάστημα.
   Επιπλέον, και στις δύο περιπτώσεις, αμέσως μετά την κορύφωση της τιμής του δολαρίου, τον Απρίλιο εκάστου έτους, ακολούθησε δραματική πτώση του, η οποία το έφερε και πάλι κοντά στις 75 μονάδες.
   Όπως είναι λογικό, εφόσον δολάριο και ευρώ κινούνται αντίθετα, τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη χρηματοπιστωτική Ελληνική κρίση οδήγησαν σε πτώση του ευρώ και από τον Απρίλιο εκάστου έτους και μετά σε θεαματική άνοδό του.
   Το παζλ των ομοιοτήτων κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων που η Ελλάδα δέχτηκε χρηματοπιστωτική επίθεση συμπληρώνεται με δύο τελευταία διαγράμματα : αυτό του δεκαετούς ομολόγου των ηπα και αυτό του επιτοκίου του.
   Και στις δύο αυτές περιόδους τα αμερικανικά δεκαετή ομόλογα απογειώθηκαν και τα επιτόκιά τους (δηλαδή το κόστος δανεισμού των ηπα) βούλιαξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.