Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Άδικος κόπος, ώ Μοράλες ! Ανταπόδωσε "στα ίσα", όταν σου δοθή ευκαιρεία, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ !

Ο Μοράλες απειλεί την Ευρώπη 
με νομικές ενέργειες
   Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες απείλησε σήμερα την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ιταλία με νομικά αντίποινα επειδή είχαν αρχικά αρνηθεί να δώσουν στο αεροπλάνο του την άδεια για να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους.
   Ο Μοράλες, μιλώντας στο αεροδρόμιο της Βιέννης πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροπλάνο του και αναχωρήσει για τη Λα Πας, δήλωσε πως αισθάνεται ότι «απήχθη για σχεδόν 13 ώρες».
   Ο πρόεδρος δήλωσε πως η μεταχείριση της οποίας έτυχε «δεν ήταν μια προσβολή προς τον πρόεδρο, αλλά προς έναν ολόκληρο λαό, προς ολόκληρη την περιοχή της Λατινικής Αμερικής».
   Ο ίδιος αρνήθηκε πως οποιοιδήποτε αξιωματούχοι ήλεγξαν το αεροπλάνο του για να διαπιστώσουν αν ήταν παρών σ' αυτό ο αμερικανός φυγάς Έντουαρντ Σνόουντεν.
   Εξάλλου ο πρεσβευτής της Βολιβίας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Σάσα Γιορέντι Σόλις, έκανε επίσης λόγο για απαγωγή μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη. «Μιλάμε για απαγωγή ενός προέδρου σε επίσημο ταξίδι έπειτα από μια επίσημη σύνοδο κορυφής» δήλωσε ο Γιορέντι. «Δεν έχουμε αμφιβολία πως επρόκειτο για διαταγή από το Λευκό Οίκο. Ένα διπλωματικό αεροπλάνο με τον πρόεδρο δεν μπορεί επ' ουδενί να εκτρέπεται από την πορεία του και να υποχρεώνεται να προσγειωθεί σε μια άλλη χώρα» τόνισε ο διπλωμάτης.
   Η Βολιβία ανακοίνωσε πως θα υποβάλει διαμαρτυρία στον ΟΗΕ. Πάντως η Αυστρία ανακοίνωσε ότι ο Μοράλες είχε συμφωνήσει να επιθεωρηθεί το αεροπλάνο του. Ο αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπιντελέγκερ επιβεβαίωσε ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν ήταν μέσα σ' αυτό.
   «Συνάδελφοί μας από το αεροδρόμιο έριξαν μια ματιά και διαβεβαιώνουν πως στο αεροπλάνο δεν υπάρχει κανείς ο οποίος δεν είναι βολιβιανός πολίτης» δήλωσε ο Σπιντελέγκερ προς τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.