Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Βρέ Άσσαντ ! Τι αφήνεις τον ΠΡΟΔΟΤΗΝ και ζει ; ...

Συρία : Νέα στοιχεία για την πυραυλική επίθεση 

στη Λατάκεια

«Σύριος  Αξιωματικός μετέφερε πληροφορίες στους Αμερικανούς»
Η συριακή εφημερίδα ‘Αλ Χακίκα’ επικαλούμενη δικές της πηγές στην Τουρκία, αναφέρει ότι οι σημαντικές πληροφορίες για τους ρωσικούς πυραύλους “ Yakhont ” που φυλάσσονταν στις αποθήκες της 'αλ Σαμία',  έδωσε στους Αμερικανούς ο λιποτάκτης από το Πολεμικό Ναυτικό της Συρίας, ο αντιπλοίαρχος Μαλίκι αλ Κούρντι (φωτό).
    Ο αλ Κούρντι είναι ένας από τους διοικητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού»- ΕΣΣ. Πριν προσχωρήσει στην πλευρά του ΕΣΣ, ήταν διοικητής στη ναυτική βάση στη Λατάκεια.
    Ο αλ Κούρντι είχε ζητήσει πρόσφατα μια προσωπική συνάντηση με τον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ στην Άγκυρα, συνταγματάρχη Peter Catalano. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Τούρκου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών.
    Ο Κούρντι, είπε- σύμφωνα με συναδέλφους του- ότι στη βάση υπάρχουν οι ρωσικοί πύραυλοι κατά των πολεμικών πλοίων και είναι αποθηκευμένοι σε τέσσερις αποθήκες στη αλ Σαμία. Μέρος των πυραύλων προορίζονταν για την ‘Χεζμπολάχ’.
    Οι Αμερικανοί πληροφορήθηκαν επακριβώς σε ποια κτήρια ήταν αποθηκευμένες οι ρουκέτες. Η συνολική έκταση του στρατιωτικού συγκροτήματος στο αλ Σαμία υπερβαίνει τα 4,5 εκτάρια και αποτελείται από 60 κτήρια, το καθένα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το άλλο.
    Ο Αντιπλοίαρχος Κούρντι υποσχέθηκε να δώσει πιο ακριβή στοιχεία στους Αμερικανούς. Προς τούτο ήρθε σε επαφή με παλαιούς συναδέλφους του στη συριακή βάση και αφού έλαβε τις απαραίτητες πληροφορίες τις παρέδωσε στους Αμερικανούς.
   Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις αποθήκες που περιείχαν τους ρωσικούς πυραύλους και να τους καταστρέψουν.
    Η εφημερίδα «αλ Χακίκα» υποστηρίζει ότι τα στοιχεία επεξεργάστηκαν από το Ευρωπαϊκο Κέντρο Μελετών και Ερευνών για την Εγγύς Ανατολή, στο Λονδίνο [ ECNERS], σημειώνει η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.