Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Θέλει περισσότερη ... ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ στον εξοπλισμόν της Ελλάδος, της ΠΟΥΤΑΝΑΣ της ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίας ο γιός, ώστε να είναι ... ανοχύρωτος έναντι της κωλο-τουρκίας και ακίνδυνος ως προς το ΠΟΥΣΤΡΟ-ΠΟΥΤΑΝΟ-ισραήλ η Ελλάς ... Και ... μίζα για τον εαυτόν του θέλει και όχι για τον ... προκάτοχόν του ... Η ... ΠΟΝΤΙΑΚΗ, όμως, ΕΡΧΕΤΑΙ, ώ ΠΟΥΤΑΝΟ-ΓΕΝΝΗΜΑ ...

"ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠO ΤΗΝ ΑΡΧΗ";
"Πάνε πίσω" FREMM και ATL-2 - 
Θέλει περισσότερη "διαφάνεια
ο Δ. Αβραμόπουλος

   Με την φράση "Θέλουμε περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες και διαφάνεια στις συμβάσεις" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τον "κανόνα" που θέλει την παραγωγή έργου του κάθε υπουργείου "να πηγαίνει πίσω" κάθε φορά που αλλάζει η πολιτική ηγεσία και αυτή την φορά αυτό αφορά την χρονομίσθωση των φρεγατών FREMM και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.
   Σε ενημέρωση των αμυντικών συντακτών πριν από λίγο, τόνισε ότι όλα τα προγράμματα θα περνάνε από την Βουλή, όπως και οι συμβάσεις και η Επιτροπή της Βουλής θα έχει τον τελικό λόγο και θα δίνει την έγκριση στην πολιτική ηγεσία για τα όποια προγράμματα.
   Σε ότι αφορά ειδικά την σύμβαση χρονομίσθωσης των FREMM και των AΦΝΣ προγράμματα για τα οποία είχε εκδώσει ανακοίνωση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας περί επικείμενης υπογραφής τους από τον Αρχηγό ΓΕΝ, ο υπουργός απάντησε ότι "Δεν ξέρω τίποτα, δεν μου έχει σταλεί ο φάκελος αυτός και αν δεν τον ελέγξω δεν μπορώ να απαντήσω".
   Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα εν λόγω προγράμματα "παγώνουν"; Δύσκολο, γιατί δεν είναι προγράμματα που αποφασίστηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά σε επίπεδο κυβερνήσεων μεταξύ Α.Σαμαρά και Φ.Ολάντ.
   Βέβαιη - από τα λόγα του υπουργού - είναι η περαιτέρω καθυστέρησή τους που ίσως δώσει και κάποια ελπίδα ανάστασης στην υποψηφιότητα των P-3C Orion.
   Στις 21 Ιουνίου επί υπουργίας του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου είχε εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση-δήλωση του μετά το ταξίδι στο Παρίσι για τα δύο προγράμματα:
   "Με τον καλό μου φίλο, Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας τον κ. Ζαν Υβ Λε Ντριάν είχα την ευκαιρία να έχω μια ακόμη πολύ θερμή και πολύ γόνιμη συνάντηση εδώ στο Παρίσι.
   Κάναμε μια ευρύτατη ανασκόπηση όλων των διμερών σχέσεων σε θέματα Αμυντικής και Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στο θέμα της ενοικίασης των δύο φρεγατών και στο θέμα της ενοικίασης επίσης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.
   Αποφασίσαμε, μέσα στον Ιούλιο να έρθει στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη -για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες- ο Αρχηγός του Ναυτικού, ο Ναύαρχος ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και παράλληλα να προχωρήσουν οι εργασίες της Μεικτής Επιτροπής μεταξύ των δύο Υπουργείων, που θα επιληφθεί αυτών των θεμάτων, των σχετικών λεπτομερειών αλλά και άλλων θεμάτων διμερούς ενδιαφέροντος"
   Πάντως το πιθανότερο είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να θέλει να βάλει την "προσωπική του σφραγίδα" στις συμβάσεις μιλώντας για "επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες"...
   To βέβαιο είναι ότι στο ΓΕΝ τα παραπάνω δεν θα ακουστούν ευχάριστα. Για πολλούς και διάφορους λόγους ... 
   Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.