Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ρέ, ... ιγνατιάκο ! Δεν θα κάνης μίαν δήλωσιν, ως εκείνες, οπού, ομού μετά της ... χρυσοστομικής πούστρας (τέως Ζακύνθου και νυν Δωδώνης), θα μας δείξης τι σημαίνει ... προοδευτισμός ; ... Σκέτο ... "αρχονταρίκι" είσαι ... Αδελφέ ... ΣΚΟΥΠΙΔΙ !

Διαμάχη ανάμεσα σε επιχειρηματία και Μητροπολίτη για μία δωρεά, που ... έκανε φτερά !!!


    Διαστάσεις λαμβάνει η «κόντρα» του γνωστού επιχειρηματία Κ. Λούλη με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με αφορμή τη μη σωστή, σύμφωνα με τον πρώτο, εκμετάλλευση δωρεάς του.
   Μιλά μάλιστα για θεοποίηση του χρήματος και απάτη, ζητώντας απ΄την εκκλησία να δώσει πλέον τα χρήματα σε φτωχούς και ανέργους Σε απάντησή του σήμερα το πρωί στο Ράδιο-Ένα 102,5 ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης Δημητριάδος κ. Μιχάλης Βασιλικός, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι όλα έγιναν νόμιμα αναφορικά με τη δωρεά του κ. Λούλη.
    Υπενθυμίζεται ότι πρόταση να δοθούν τα χρήματα της δωρεάς που είχε κάνει για ανέγερση κέντρου αποκατάστασης χρονίως πασχόντων στη μνήμη της μητέρας του και που ποτέ δεν έγινε (περίπου 700.000 € σήμερα) στους φτωχούς, στους ανέργους, στους αναξιοπαθούντες του Ν. Μαγνησίας, κατέθεσε, μέσω του «Ράδιο Ένα» ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης, ο oποίος έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο με αποκορύφωμα την αποστολή εξωδίκου στην εκκλησία και τόνισε ότι δεν συναίνεσε στην κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στην Αγριά, διότι δεν έγιναν δεκτοί οι όροι που έθεσε.
   Ο δωρητής κάλεσε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να συναινέσει στην ανάκληση της δωρεάς αυτής, μια που δεν έγινε ο σκοπός της και να δοθούν αυτά τα χρήματα, που είναι πάνω από 700.000 €, στους φτωχούς, στους ανέργους, στους αναξιοπαθούντες του Ν. Μαγνησίας.
   Όπως ανέφερε, υπάρχουν δύο άριστα μέλη στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο (αναφέρεται σε δύο κυρίες), που μπορούν να δεχτούν αιτήματα από πολύτεκνους, από ανθρώπους που κινδυνεύουν με έξωση γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα ενοίκιο, δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, έχουν πρόβλημα να πάνε στον γιατρό και άλλα σοβαρά προβλήματα, να κάνουν μια λίστα και να μοιραστούν αυτά τα χρήματα της δωρεάς.
   «Όλα τα άλλα είναι θεωρίες και λέγονται μόνο από κάποιον που δεν έχει συναίσθηση της θέσης του, ούτε σέβεται τους ανθρώπους που απευθύνεται, ούτε και τη μνήμη της μητέρας μου που δεν ζει και θα ήθελα να υπάρξουν πέντε άνθρωποι που θα της ανάψουν ένα κερί», ήταν η δήλωση του Κώστα Λούλη.
Προσωπική κόντρα
   Ο Κώστας Λούλης δίνει προσωπικό τόνο στην κόντρα του με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και τον κατηγορεί για «βυζαντινολογία», διότι αν και πέρασαν 14 χρόνια από τη δωρεά που έγινε, ο ίδιος πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, υποσχόταν ότι η υπόθεση προχωράει και ότι το έργο θα γίνει.
   «Εγώ στο πρόσωπό του είδα τον αείμνηστο Χριστόδουλο, τον υπερτίμησα και το λάθος του είναι, ότι αυτός με υποτίμησε», δήλωσε Κ. Λούλης, που σημείωσε ότι νιώθει αηδία από τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι τον εμπαίζουν και τον προκαλούν.
   «Υπάρχει πέπλο μυστηρίου γι’ αυτή τη δωρεά. Δεν είμαι απ’ αυτούς που θα δεχτώ να με γράψει στα παλιά του παπούτσια ο οποιοσδήποτε Ιγνάτιος, ας είναι και μητροπολίτης», δήλωσε εμφανώς χολωμένος.
   Ο Κ. Λούλης εκτίμησε ότι τελικά αυτά τα χρήματα ούτε ο ίδιος θα τα πάρει πίσω, ούτε κανένας φτωχός, γιατί τα χρήματα χάθηκαν, σύμφωνα με τη δική του επιθυμία και δεν υλοποιήθηκε τίποτα απ’ όσα είχε υποσχεθεί ο δεσπότης στον ίδιο «κάνοντας κατάχρηση στην εμπιστοσύνη και την αγάπη που του έδωσα», όπως ανέφερε.
Για κατασκευή κέντρου αποκατάστασης
   Σημειώνεται ότι ο Κώστας Λούλης είχε κάνει δωρεά ύψους 100 εκ. δραχμών, το 2000 στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την ανέγερση, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Αγία Υπομονή» - Εύη Λούλη (στη μνήμη της μητέρας του) και έκτοτε καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Συμβούλιο και τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο ότι το έργο έμεινε στα χαρτιά, καθώς δεν έγινε το παραμικρό και τα χρήματα ξοδεύτηκαν για άλλους σκοπούς.
   Όπως ανέφερε ο αλευροβιομήχανος, έστειλε το εξώδικο επειδή πρόκειται για το όνομα της μητέρας του. «Εγώ τα χρήματα αυτά δεν τα θέλω να τα πάρω πίσω και ξέρει πολύ καλά ο δεσπότης, ότι έχω δώσει μεγαλύτερο απ’ αυτό το ποσό για συγκεκριμένη εκκλησία στο Βόλο και όταν πήγαν να βάλουν το μάρμαρο με το όνομά μου, ζήτησα να μην μπει τίποτα. Δεν είμαι απ’ αυτούς που επιδιώκουν τη διαφήμιση», ήταν η δήλωση του Κώστα Λούλη.
   Ο δωρητής διερωτήθηκε πως πληρώθηκαν από κοινοτικά προγράμματα κάποιοι άνθρωποι σε ένα ανενεργό ίδρυμα που φέρει τα όνομα της εκλιπούσας μητέρας του και πως εμφανίζεται η σύζυγός του ως ταμίας του Ιδρύματος, χωρίς να το γνωρίζει καν.
   Όπως εξήγησε Κ. Λούλης έχασε την υπομονή του, καθώς πέρασαν 14 χρόνια από τότε που έκανε τη δωρεά και εξαντλήθηκε η υπομονή του. «Έχασα τη μητέρα μου και όλο αυτό το διάστημα, σε ένα κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης προς τον δεσπότη, είχα δώσει ένα σοβαρό ποσό για εκείνη την εποχή, για να γίνει ένα συγκεκριμένο έργο», τόνισε.
   Ο Κ. Λούλης τόνισε ότι επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Ιγνάτιο ανάλογο κέντρο στη Σπάρτη, που είχε δημιουργηθεί τότε «και η επιθυμία μου ήταν να γίνει το ίδρυμα αποκατάστασης χρονίων παθήσεων στον Αλμυρό, όπου μια γυναίκα, που έχει πεθάνει, δώρησε ένα οικόπεδο για τα σκοπό αυτό».
   Όπως ανέφερε όλα τα χρόνια που πέρασαν άκουγε συνεχώς αοριστολογίες και υποσχέσεις, ενώ ερωτηθείς, αν το έργο δεν έγινε λόγω γραφειοκρατίας ή γιατί δεν ήθελε να το υλοποιήσει η Μητρόπολη, απάντησε ότι επί δεκατρία χρόνια ο ίδιος δεν κλήθηκε ποτέ σε ένα συμβούλιο, που θα συζητούνταν το θέμα, αν υπήρχαν σοβαρά εμπόδια και ενημέρωση για τις ενέργειες που είχαν γίνει μέχρι τότε. Έκανε δε λόγο για απαξίωσή του αιτήματός του.
Ενστάσεις για τον Παιδικό Σταθμό
   Απαντώντας στο γεγονός ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος με τα χρήματα αυτά χτίζει παιδικό σταθμό στην Αγριά, ο αλευροβιομήχανος ανέφερε ότι αν και δεν ήταν πρόθεσή του να γίνει ένα τέτοιο έργο, συμφώνησε αρχικά, αλλά αφού δεν έγιναν δεκτοί οι όροι που έθεσε, δεν συναίνεσε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα της δωρεάς στην κατασκευή του.
   Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ρωτήθηκε και δέχτηκε αρχικά, αλλά όταν επισκέφθηκε το έργο διαπίστωσε ότι ο Παιδικός Σταθμός είναι φτιαγμένος σε ρέμα και ο ίδιος έθεσε ορισμένες προϋποθέσεις που ζήτησε να γραφούν σε πρακτικά, για να μη λέγονται άλλα.
   Όπως ανέφερε, ζήτησε βεβαίωση από τον διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων της Μητρόπολης ότι δεν θα κινδυνεύσουν τα παιδιά που θα μπουν στον Παιδικό Σταθμό, σε περίπτωση καταιγίδας ή θεομηνίας, που όμως δεν δόθηκε ποτέ. Επίσης ανέφερε ότι ζήτησε να γίνει διαγωνισμός, ώστε το έργο να ανατεθεί σε μειοδότη και ο ίδιος να έχει τον έλεγχο των δαπανών που θα γίνουν.
   «Αφού μου είπαν ότι θα στοιχίσει περίπου 300.000 € τους είπα ότι από τις υπόλοιπες 350.000 € σας χαρίζω τις 320.000 και ζήτησα με τις υπόλοιπες 30.000 € να φτιαχτεί ένα τέμπλο και μου απάντησαν όχι γιατί τελικά το κόστος δεν είναι 300.000 €, αλλά 700.000 €», τόνισε ο αλευροβιομήχανος.
   Ο Κ. Λούλης επισήμανε ότι τους όρους που ζήτησε ο ίδιος δεν γράφτηκαν ποτέ σε χαρτί, ενώ ανέφερε ότι ζήτησε επ’ ουδενί να μη γραφεί το όνομά του στον Παιδικό Σταθμό και ευχήθηκε να μη γίνει κανένα κακό για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν εκεί.
   magnesianews.gr
   ΕΘΕΛ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Κύριε Λούλη ! ΔΕΝ ήξερες! ΔΕΝ ρώταγες;; ! Τα λεφτά σου θα έγιναν ακίνητα και λιμουζίνες για τούς μασώνους που δήθεν εκπροσωπούν την Εκκλησία ...!---Λεωνίδας---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.