Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αυτή η ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εταιρεία, η ... Χάλι-μπάρτον, έχει δουλειές στην Ελλάδα ; ... Γιατί κι' εμείς οι Έλληνες θα έχουμε ... δουλειές μαζί της, κατόπιν της ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ της Ελλάδος εκ των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων και των βοηθών των, ήτοι των βαρβάρων σκυθών ...

Παραδέχτηκε την κατηγορία

H Halliburton κατέστρεψε στοιχεία 

για την πετρελαιοκηλίδα 

στον Κόλπο του Μεξικού


Ουάσινγκτον
   Σε συμβιβασμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη κατέληξε η εταρεία Halliburton, παραδεχόμενη πως κατέστρεψε στοιχεία μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού του 2010 που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα «γίγαντα».
   Η εταιρεία, η μία από τις τρεις εταιρείες (μαζί με την BP και την Transocean) που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμφώνησε να πληρώσει το μέγιστο πρόστιμο για την κατηγορία. Ως μέρος του συμβιβασμού, η εταιρεία θα βρίσκεται για τα επόμενα τρία χρόνια από επιτήρηση.
   Το συμβιβασμό ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να αναφέρει το ύψος του προστίμου. Σε ανακοίνωσή της, η ίδια η εταιρεία ανέφερε πως θα πληρώσει 200.000 δολάρια.
   Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι μέρος της συμφωνίας είναι παύση της δίωξής της σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα. Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από δικαστήριο.
   Tα στοιχεία που παραδέχτηκε ότι κατέστρεψε η εταιρεία αφορούν την κατασκευή της πλατφόρμας.     
   Η εταιρεία είχε συστήσει στην BP να χρησιμοποιήσει 21 «δακτυλίους» στους αγωγούς της πλατφόρμας, η οποία με τη σειρά της όμως περιορίστηκε στους έξι.
   Μετά την έκρηξη και τη διαρροή, η εταιρεία προχώρησε δύο φορές σε εξομοίωση για τι θα είχε συμβεί εάν όντως είχαν τοποθετηθεί 21 δακτύλιοι. Οι δύο εξομοιώσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η διαφορά θα ήταν μικρή, αλλά η εταιρεία προχώρησε εσκεμμένα στην καταστροφή των στοιχείων των εξομοιώσεων.
   H έρευνα της αμερικανικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται για τον «επιμερισμό» της ευθύνης στις τρεις εταρείες που εμπλεκόνται.
   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.