Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πάνος Παναγιώτου, "Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ, ΔΝΤ, GOLDMAN SACHS, ROTHSCILD, SOROS, S&P, MOODY'S, FITCH, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ" ! 4

  Αγαπητέ Αναγνώστα, παρουσιάζω το ως άνω βιβλίον, αποτελούμενον από μικράς εκτάσεως κείμενα του συγγραφέως δημοσιευθέντα μεταξύ των ετών 2008 έως 2011, επειδή, μόλον ότι αποτελούν κείμενα οικονομικά, υπό στενήν έννοιαν του όρου, ωστόσο αποκαλύπτουν τους τρόπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ο σατανάς-διάβολος-πάνας-άδωνις-ιαπετός-ιαχβέ-άτον-χάτον- κλπ, δια του ... αποκλειστικού "εμπορικού" Αντιπροσώπου του επί της επιφανείας της Γης, ήτοι της οικογένειας ρότσιλντ, προς ... έλεγχον και κατατυρράνησιν της Ανθρωπότητος

  
 Αντί Εισαγωγής
Όταν τα διαγράμματα "μιλούν" 
Οκτώβριος 2010
(Συνέχεια εκ των τριών προηγουμένων αναρτήσεων του ιδίου άρθρου)
   
Πρόβλεψη για την εξέλιξη των επιτοκίων
των Ελληνικών ομολόγων 
   Από την ώρα της ανακοίνωσης (όχι της υπογραφής) της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού "στήριξης" της Ελλάδας δεν έχουν σταματήσει οι προβλέψεις για δραματική πτώση των επιτοκίων των Ελληνικών ομολόγων. Από την πρώτη στιγμή είχα υποστηρίξει πως τέτοιου είδους προβλέψεις αποτυπώνουν περισσότερο πολιτικές επιθυμίες και ελπίδες παρά βασιζόμενες στην προσεκτική εξέταση των διαθέσιμων στοιχείων προσδοκίες. 
   Η Ελλάδα έχει δεχτεί ένα χρηματοπιστωτικό πλήγμα πέντε επιπέδων
      -με τα δύο πρώτα να έχουν να κάνουν με τη διπλή, συντριπτική υποβάθμιση των ομολόγων των Ελληνικών τραπεζών και των ομολόγων της ίδιας της Χώρας
      -το τρίτο με την απογείωση των επιτοκίων δανεισμού της στη "χρηματοπιστωτική στρατόσφαιρα" και την έξοδό της από την αγορά κεφαλαίων
      -το τέταρτο με την προσφυγή της σε ένα διπλό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος αποτελεί την πιστοποίηση του προβλήματος εξυπηρέτησης του χρέους της, και 
      -το πέμπτο με το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω συνέβησαν και συμβαίνουν εν μέσω και στον απόηχο της χειρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. 
   Έτσι, πέρα από οποιουσδήποτε άλλους λόγους έχουν αναφερθεί στη σχετική με το θέμα αρθρογραφία, φάνηκε από την αρχή της κρίσης πως το υψηλό κόστος δανεισμού αυτή τη φορά έμελλε να εξελιχτεί σε παρατεταμένη κατάσταση, κάτι που μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί.
   Μελετώντας τα διαγράμματα των επιτοκίων του δεκαετούς, του πενταετούς και του διετούς Ελληνικού ομολόγου, αλλά ακόμα και τους βραχυπρόθεσμους τίτλους τριμήνου, παρατηρούμε ότι έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια μακροπρόθεσμη πλάγια τάση, η οποία μπορεί μεν να αφήνει βάσιμες ελπίδες ότι έχουμε δει τα υψηλότερα επίπεδα των επιτοκίων τους, αλλά και επιβεβαιώνει ότι οι τιμές τους σταθεροποιούνται σε επίπεδα απαγορευτικά για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων. Επιπλέον, οι αυξομειώσεις των τιμών τους είναι τόσο δραματικές που συντηρούν ένα περιβάλλον διεθνούς ανασφάλειας και φόβου για την τελική εξέλιξη της υπόθεσης "Ελληνική κρίση". 
   Προσθέτοντας στα παραπάνω και τις προβλέψεις μερικών από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες για την πορεία των επιτοκίων των Ελληνικών ομολόγων, αναδεικνύεται ως πιθανότερο το σενάριο που θεωρεί πολύ δύσκολη την οξεία αποκλιμάκωσή τους στο προσεχές μέλλον και τη σταθεροποίησή τους σε επίπεδα τέτοια που να εγγυώνται την ασφαλή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων.
   Αντίθετα, πιθανότερο φαίνεται το σενάριο που θέλει μια παρατεταμένη περίοδο χρηματοπιστωτικής αστάθειας, η οποία θα εξακολουθήσει να ταλανίζει την Ελλάδα και το 2011. 
   Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια σειρά άρθρων που γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, με έμφαση στην περίοδο από τα τέλη του 2009 και μετά, σε μια προσπάθεια σύνθεσης του ψηφιδωτού της Ελληνικής κρίσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται αποκλειστικά στοιχεία, αποκαλύψεις, προβλέψεις και συμπεράσματα που έκαναν το γύρο της Ελλάδας και αναπαράχθηκαν από κάθε μορφής ΜΜΕ, έντυπα, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά.
   Αν και απέχουμε πολύ ακόμα από το να τοποθετήσουμε το τελευταίο κομμάτι αυτού του ψηφιδωτού, αλλά και από το σημείο εκείνο απ' όπου η Ελληνική κρίση θα αποτελεί πλέον μια εφιαλτική ανάμνηση και όχι μια δυσβάσταχτη καθημερινή πραγματικότητα, έχουμε ήδη αρκετά κομμάτια για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια καλή εικόνα του τι συνέβη και του τι μας περιμένει.
   Μέσα σε αυτό το λογικό πλαίσιο, καθένα από τα παρακάτω άρθρα θα πρέπει να ιδωθεί ως ένα κομμάτι του ψηφιδωτού της υπόθεσης "Ελληνική κρίση". Τα άρθρα παρουσιάζονται ταξινομημένα με βάση την ημερομηνία που δημοσιεύτηκαν και συνθέτουν ένα χρονογράφημα της κρίσης. Ξεκινούν από τις ηπα και αποκαλύπτουν μερικά σημαντικά στοιχεία για το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Νέας Υόρκης (FED) και αμερικανικών τραπεζών στην εκδήλωση της διεθνούς κρίσης και αμέσως μετά επικεντρώνονται στην Ελληνική κρίση. 
   (οαρχαίος : Δια της αναρτήσεως ταύτης περατούται το πρώτον κείμενον, υπό τον τίτλον "Αντί Εισαγωγής-Όταν τα διαγράμματα "μιλούν", του ως άνω παρουσιαζομένου βιβλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.