Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

300 εκ. άνθρωποι ΕΡΓΑΖΩΝΤΑΙ, για να ΤΡΕΦΕΤΑΙ το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥΣΤΡΟ-ΠΟΥΤΑΝΟ-κρατίδιον των γόνων των ερπετών και των πιθηκό-σκυλων ...

Οι ηπα έχουν δώσει στο ισραήλ 

233,7 δις δολάρια

   Λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο Ισραήλ, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν απολογισμό της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας,  η οποία χορηγήθηκε κατά τις τελευταίες έξι δεκαετίες, προς το κράτος του Ισραήλ
Σχετικό το  δημοσίευμα που ακολουθεί :
   Καθ’ όλη την ιστορία του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατεθεί, συνολικά, 233,7 δις δολάρια, (σε σημερινές τιμές), σύμφωνα με δημοσίευμα της  ισραηλινής εταιρείας The Market.
   Σε ονομαστικές τιμές, το ποσό της βοήθειας που έχει χορηγηθεί είναι 112 δισεκατομμύρια δολάρια.
   Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης αμερικανικής βοήθειας στον κόσμο. Ο Moshe Arens, πρώην υπουργός Εξωτερικών, πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην πρέσβης του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, θα πει :
   « Στον σημερινό κόσμο, τα ιδανικά μιας εταιρικής σχέσης και οι αξίες- είναι τα κοινά συμφέροντα. Ως ένα δημοκρατικό κράτος οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν καλές σχέσεις με τις άλλες δημοκρατίες, τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Ισραήλ ήταν με την πλευρά της Αμερικής, και τώρα είναι ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
   Το μεγαλύτερο ποσό της βοήθειας, το Ισραήλ το έλαβε, κατά την περίοδο μεταξύ του πολέμου του Yom Kippur και την υπογραφή της συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ.
   Κατά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης με την Αίγυπτο, το Ισραήλ έλαβε τη μεγαλύτερη επιχορήγηση-15,7 δις ευρώ (εκείνη την εποχή ήταν 4,7 δις δολάρια). Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των στρατιωτικών βάσεων από την πίσω πλευρά του Σινά στο Ισραήλ.
   Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το ποσό της αμερικανικής βοήθειας συνεχίζει να μειώνεται – και αυτό οφείλεται στην άνοδο της ισραηλινής οικονομίας.
   Από το 2004, το ποσό της αμερικανικής βοήθειας ήταν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ του Ισραήλ, και πέρυσι ήταν λιγότερο από το 1,2 %.
   Φέτος αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω- λόγω των μέτρων λιτότητας του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, σημειώνεται στο δημοσίευμα της ισραηλινής Χάαρετζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.