Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προς τους Αναγνώστας, αλλά και ετέρους-πράκτορας μυστικών υπερεσιών, οίτινες αμφισβητούν τα ό,σα γράφω, εξ αγνοίας οι πρώτοι και εκ ... συστήματος οι τελευταίοι, περί της εβραϊκής καταγωγής του ... (ρασ-)πούτιν ... {Ώστε ένεκεν του μπερεζόφ-σκι ... απώλεσεν ο Λαός της Ρωσίας τόσον πολλά τέκνα του εκ των τσετσένικων ζώων, πλήρως καθοδηγουμένων υπό των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων ! Αντί να ρίξη μία μικράς εμβελείας πυρηνική βόμβα ο ... (ρασ-)πούτιν και να καύση άπασαν την ζωώδην τσετσενίαν, έστειλεν εκείσε ... άρματα μάχης (εις τα ... όρη της τσετσενίας), τα οποία εγίνοντο ανάλωμα του πυρός, ομού μετά των τέκνων της Ρωσίας ! Ο άνω των 40 ετών της ηλικίας του θα ενθυμήται την ... ανατίναξιν υπό των τσετσένικων ζώων, πλήρως καθοδηγουμένων και επαρκώς προμηθευομένων μετά πυρομαχικών και όπλων υπό των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-χαζάρων εβραίων τύπου μπερεζόφσκι... ολοκλήρων οικοδομικών τετραγώνων πλησίον του ... Κρεμλίνου, το οποίον ούτε ... εγνώριζεν τους δράστας, ούτε ... ηδύνατο, όπως εξουδετερώση τούτους προ της ... δραστηριότητός των ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και ΣΚΟΥΠΙΔΙ (ρασ-)πούτιν !}

   Εις την εφημερίδαν, υπό τον ιταλικόν τίτλον, "Espresso" και εις το φύλλον της 31-3-2013 εδημοσιεύθη άρθρον του Π. Καλαμβοκίδη υπό τον τίτλον  Οι "εύθυμες" χήρες και ο ... Ρασπούτιν και υπότιτλον "Ο άνθρωπος με την τεράστια επιρροή, που βρήκε τον διάδοχο του μπόρις γέλτσιν".
   Ιδού το δημοσίευμα :

 
   Αντιγράφω το κείμενον κάτωθι του υποτίτλου, προς στερέωσιν των γνώσεων εκείνων, τας οποίας τηλεγραφικώς πως παρέθεσα, επί του θέματος της ... πατρότητος της επιλογής του διαδόχου του γέλτσιν εις την Προεδρίαν της Ρωσίας.
   Μετά την είσοδό του στη φημισμένη Ακαδημία Επιστημών της Σοβιετικής Ένωσης, το στενό περιβάλλον του Μπερεζόφσκι ήταν πεπεισμένο, ότι θα ακολουθούσε ακαδημαϊκή καριέρα.
   Εκείνος, ωστόσο, προτίμησε, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κατάρρευση του κομμουνισμού. Αποφάσισε, να δραστηριοποιηθεί στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καταφέρνοντας να διεισδύση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην AvtoVAZ, παραγωγό των Lada. Για να προστατεύσει την περιουσία του, δημιούργησε σχέσεις με τσετσένους γκάγκστερ, γεγονός που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, δύο φορές. Εκείνος, ωστόσο, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά πείσμωσε, να ανέβει ακόμα ψηλότερα.


   Αναλαμβάνοντας το κόστος της έκδοσης των απομνημονευμάτων του προέδρου μπόρις γέλτσιν, εξασφάλισε χωρίς μεγάλη δυσκολία την εύνοιά του, χάρη στην οποία λίγο καιρό αργότερα απόκτησε πρόσβαση στον Εθνικό Αερομεταφορέα της Ρωσίας, την Aeroflot, και μετέπειτα στα ανεξάντλητα κοιτάσματα πετρελαίου της.
   Εν συνεχεία, από την θέση που απέκτησε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του γιέλτσιν, βοήθησε στην εφαρμογή της ειρηνευτικής συνθήκης, που έβαλε τέλος στον πρώτο πόλεμο της Ρωσίας με τους αντάρτες στην περιοχή της τσετσενίας, κάνοντας πολλούς να συγκρίνουν την επιρροή του στο καθεστώς με αυτή του ρασπούτιν. Η επιδείνωση της υγείας του γέλτσιν το 1999 και η πτώση της δημοτικότητάς 

του ώθησαν τον μπερεζόφσκι στην αναζήτηση του ιδανικού διαδόχου του, τον οποίο ανακάλυψε στο πρόσωπο του πρώην κατασκόπου της KGB, Βλάντιμιρ Πούτιν. Αφού τον έφερε στο στενό περιβάλλον του γιέλτσιν, χρηματοδότησε την προεκλογική του καμπάνια και τον ανέβασε στην εξουσία, κερδίζοντας τον τίτλο του "πολιτικού του πατέρα".
   Σύντομα ο Πούτιν δυσανασχέτησε με τις παράλογες απαιτήσεις του σπόνσορά του.
   Δεν του άρεσε, να ασκεί κανείς εξουσία πάνω του και ήρθαν σε σύγκρουση.
   Η οριστική ρήξη του με το Κρεμλίνο ήρθε κατά τη διάρκεια της πρώτης κιόλας θητείας του άλλοτε προστατευόμενού του, με αποτέλεσμα ο μπερεζόφσκι να ζητήση πολιτικό άσυλο στη βρετανία, όπου έζησε ως το τέλος της ζωής του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.